2017-06-09 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500, med mer.

God förmiddag.

Ingenting geopolitiskt negativt har inträffat under natten med de olika ”flashpoints” som jag följer, och den schweiziske utrikesministern Didier Burkhalter har igår uppmanat Ukraina att återställa kontakterna med Novorossiya, i samband med att Schweiz dessutom har skickat cirka 600 ton nödhjälp till Novorossiya (ännu en dag då jag är stolt över att ha en signifikant del gener från Schweiz). Härligt att konstatera att det finns länder där toppolitikerna är insatta i vad som verkligen pågår, och inte stöttar USA:s diverse terroristorganisationer (som då exempelvis kuppregimen i Kiev…) som de installerar här och var för sin egen geopolitiska agendas skull – till skillnad från våra svenska mainstream-politiker som unisont stöttar den aggressiva anti-ryska sidan i konflikten som handlar om gamla ryska landområden som diktatoriskt överfördes till Ukraina SSR 1922 och 1954 från Ryssland SFSR inom Sovjetunionen,  helt utan folklig input, och som sedan 2014 har varit under hot från terroristerna som US State Department installerade i statskuppen. Ökat diplomatiskt tryck från vettiga länder kan förhoppningsvis avstyra ett nytt stort krigsutbrott i området, men på sikt är den enda hållbara lösningen att avsätta den våldsamma och värdelösa terrorist-fullproppade kuppregimen som USA cyniskt installerade i revolten 2014. Läs mer här:
https://dninews.com/article/switzerland-urges-kiev-regime-build-contacts-donbass-republics

Annars är det så klart valet i UK som stjäl rubrikerna just nu. Tyvärr gick kommunistpartiet Labour framåt avsevärt, och man kan tyvärr konstatera att Storbritannien inte alls förstår farorna med att rösta på kommunistiska skräppartier, inte ens efter ännu en terrorattack i London i dagarna, signerad av etablissemangets fotsoldater (som i och för sig även Tories har velat släppa in…). På grund av Storbritanniens konstiga valsystem, så har även UKIP – UK:s enda hopp – förlorat sin enda plats i parlamentet. Man kan mer eller mindre stryka ett streck över UK, då de i val efter val alltjämt tillåter socialistiska skräppartier att komma till tals. Synd. Jag gick i skola där en del när jag var yngre vilket var den bästa utbildningsinstans jag har varit med om någonsin, men det var då det, på den gamla goda tiden då man kunde trafikera landets storstäder utan risk för knivhugg, fordonsmangling, och andra irriterande händelser.

OMXSPI handlas mycket oregelbundet i sidled, och det har blivit en aning oklart om vi ser våg (4) pågå alltjämt, eller om det är interna komponenter i våg (5) som stökar omkring. Dock konstaterar jag att våg (3):s topp på 594,67 ännu är obruten, och att det därmed är fortsatt tveksamt om våg (5) kan ha satt sin högstanotering redan. Min grundteori fortsätter vara att 594,67 ska brytas av våg (5), men det är alltså inte någonting som måste ske enligt regelverket, men det är mycket troligt.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 har kanske genomlidit en komplett triangel i vågposition 4, kan man konstatera efter gårdagens handel. Oavsett vad så kvarstår nästan garanterat ett avancemang mot 2450-området i våg 5. Man ska dock ha klart för sig att det räcker med ett avancemang till 2440.23 för att färdigställa de statistiskt sett vanligaste minimikriterierna för våg 5. Våg 5 får bli förkortad, men det är inte så troligt. Det som är mer troligt är ett euforiskt avancemang mot 2450-området.

SP500 3 MIN

8 tankar kring ”2017-06-09 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500, med mer.

  1. DAX30 ser mycket farligt ut. I värsta fall kan en Terminal Failure vara på väg att klaras av, enligt markeringarna. Den behöver inte ens göra en ny högsta-notering i våg V av 5, även om det är ganska troligt.

  2. OMXSPI ser ut att ha gjort en triangel i vågposition (b) av (5), som därmed blev längre än vad jag trodde till att börja med. Kanske pågår våg (c) nu, eller så drar triangeln ut ytterligare på tiden.

  3. S&P500 handlas inför vår stängning i våg 5 uppåt, som har färdigställt sitt distanskriterium nu. Däremot kvarstår några subvågor, och 2450 kommer troligen att testas av slutskedet av våg 5.

  4. OMXSPI har nu färdigställt minimidistanskriteriet för våg (5), men kan även komma att slå genom (1)-(3)-linjen med viss marginal, det är relativt vanligt, och jag ser att det håller på att inträffa i skrivande stund till och med. Risken har därmed stegrats avsevärt i OMXSPI.

  5. Slakten i S&P500 verkar ha inletts, och S&P500 toppade ut straxt under 2450, som det ser ut just nu. Mycket spännande, kan bli en riktig Key Reversal Day för att markera toppen!

  6. S&P500 stängde en hygglig bit ovanför dagslägsta, efter att horder av fyndköpare kastade sig på köpknappen. Det är det ”investerare” numer är dresserade att göra, ett beteende som gör dem väldigt sårbara för en riktig plundring då de större spelarna bestämmer sig för att de har fått nog, och tänker köpa riktigt billigt.

    Hur som helst, frågan nu är om våg 5 är slut som markerat. I så fall bör S&P500 fortsätta rejält neråt senast mot torsdag-fredag nästa vecka. Ett alternativ är att jag har gjort en missbedömning på våg 3:s struktur, och att det vi ser nu endast är våg 4 neråt och i sidled, och att våg 5 kommer senare.

Lämna ett svar