2017-06-13 -Teknisk Analys OMXSPI, S&P500 med mer.

God morgon.

I OMXSPI tvivlar jag allt mer på min vågräkning i 3-minuters, och jag tror att jag kommer att revidera våg (3):s utsträckning under dagen. Om OMXSPI stiger över 592.6 i dagens handel så är den bifogade vågräkningen delvis felaktig, och våg (3) tog slut vid den senaste toppen, inte våg (5). S&P500-terminen är ganska pigg nu på morgonen, och jag tror att den vågräkning jag för tillfället har i 3-minuters kommer att falsifieras en aning under dagen…

(Med det sagt, jag minns från den gamla goda tiden (>10 år sedan…), då det på aktieforum var en vedertagen vidskepelse att OMX gick till de kurser som signalerades av datafel. Så i enlighet med denna vidskepelse skulle OMX då prompt fortsätta neråt till 577-området. Hehe…)

S&P500 kan förvisso vara i våg 2 enligt markeringarna i 3-minuters, men, jag har hittat en del tecken på att den här nedgångsfasen bara är en korrektion, och i så fall är det troligt att jag har räknat fel på våg 3:s utsträckning i S&P500, och att lite mer uppsida kvarstår i den större vågen <V>. Jag återkommer om detta, då jag just för ögonblicket inte har någonting vettigt att presentera på den punkten – dock är jag alltså skeptisk till delar av min tolkning för S&P500 i 3-minuters…

3 tankar kring ”2017-06-13 -Teknisk Analys OMXSPI, S&P500 med mer.

  1. I OMXSPI har jag beslutat om följande nya vågräkning i 3-minuters, och indexet rör sig i skrivande stund genom nivåer som falsifierar den tidigare teorin om våg (4):s utsträckning.

    Förändringen består i en omtolkning av våg (4):s utsträckning. Enligt denna justerade teori pågår våg (a) av (5) uppåt just nu, och bör inom kort följas av lilla våg (b) neråt, dock tills vidare oklart på vilken nivå våg (a) tar slut. Minimimålet för våg (5) är endast 595.5, men den kan gå en aning högre än så.

  2. S&P500 har så gott som helt och hållet bekräftat att min tolkning för våg 3 var något förhastad, och jag har hittat en acceptabel ny utsträckning för formationen. Det placerar indexet i våg 4 av , eller så har våg 4 blivit triangel med något oväntad utsträckning. Det visar sig över de närmaste dagarna. Oavsett om S&P500 är någonstans inne i våg 4 eller i inledningen av våg 5, så tror jag inte längre att indexet har toppat ut våg .

  3. OMXSPI ser ut att vara i våg (b) av (5), och den bör slutföras imorgon någon gång, och följas av våg (c) av (5) uppåt. Man bör vänta sig att våg (c) bryter upp genom 596-området. Kanske till och med mitt tidigare målområde för våg (5), på 598-600 kan bli aktuellt…

Lämna ett svar