2017-06-14 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500 med mer.

Var hälsad!

OMXSPI fortsätter starkt uppåt idag från start, med vad jag tror är våg (c) av (5). En stark säljsignal erhålls om 591.75 bryts. Våg (c) ser ut att få en lägre detaljnivå än våg (a), och bör ha lite mer kvar att göra uppåt. Dock är alla minimikriterier för våg (5) uppfyllda nu.

S&P500 fortsatte uppåt under gårdagens handel, och intra-dag kan man faktiskt betrakta uppgången som en stigande kil av TF-slag än så länge, vilket om det stämmer, innebär att våg 5 av <V> är mycket nära att toppa ut i S&P500. Risken är fortsatt mycket hög, även i S&P500, således. Jag väntar mig dock åtminstone en liten aning mer uppsida i S&P500 inledningsvis under dagens handel.

3 tankar kring ”2017-06-14 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500 med mer.

  1. DAX 30 ser ut att kanske göra klart våg 5 som en EDT-formation här. Alla normala kriterier för en sådan formation är uppfyllda förutom att I-III-trendlinjen inte har brutits genom ännu i en klassisk ”overshoot” som markerar toppen.

  2. OMXSPI har i skrivande stund inte dragit ner genom 591.75 som är en hygglig indikation på att våg (5) kan vara slut. Och nedgången från dagshögsta ser inte entydigt impulsiv ut. Våg (5) kan i teorin bli vilken korrektiv kombination som helst, så det kan faktiskt finns en del harvande uppåt kvar att göra. Däremot är dagens säljtryck en indikation på att marknaden börjar bli nervös på dessa nivåer, och jag väntar mig inte någon tokrusning uppåt även om (5) kanske inte är klar ännu. Dagens handel med gap och panikköp har ju straffat sig hittills…

  3. I S&P500 är läget mer oklart, och jag har egentligen inga tillägg just nu, förutom att OM våg 5 är slut redan här, så blir den förkortad, vilket är ovanligt, men vilket i så fall pekar på att S&P500 måste falla mot minst 2350 i den första impulsen från toppen, vilket i och för sig inte är någon större sträcka att tillryggalägga.

Lämna ett svar