2017-06-16 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500 med mer.

God morgon. OMXSPI verkar ha avslutat impulsen redan igår, med en förkortad 5:e-våg, något som står klart först nu efter dagens starka öppning uppåt. Det i sin tur gör att jag måste ändra min bedömning av våg (4):s utsträckning, vilket jag har gjort en ansats till här i 3-minuters (men ändrar troligen delar av våg (4) internt senare idag…).

Rent praktiskt betyder det att jag tror att OMXSPI är på väg uppåt igen mot nya toppar. Detta stärks om 592.80 bryts genom. Det innebär i sin tur att nästa blankningstillfälle borde ligga på 598+.

S&P500 signalerade redan igår, att det förmodligen var inne i en triangel och där har jag inga ändringar just nu, våg c kan ha tagit slut igår, med våg d uppåt under utveckling just nu. Beroende på var våg 4 tar slut kan man börja spekulera kring utbrottsmål för våg 5. Våg d av 4 måste ta hem 2440-området för att frilägga en giltig b-d-trendlinje.

4 tankar kring ”2017-06-16 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500 med mer.

 1. Uppdaterad kortsiktig vågräkning för DAX 30: Jag har ändrat slutpunkten för en formation under 2016, och har justerat vågräkningen för den pågående impulsen från 2016. Jag tror att våg 5 kvarstår, men den bör bli ganska kort, men ändock bryta genom förbi 12922+.

 2. S&P500 ser aningen segt ut idag, och jag har en ny spekulativ utbredning för våg 4. Just nu är trenden oklar ( = sidledes…) i 3-minuters, och jag är inte nöjd med någon tolkning jag har kollat på i 3-minuters, inte ens de som föreslår att toppen redan har inträffat och att S&P500 snart ska fortsätta rakt ner.

  Det som jag tror mest på just nu är ändock att våg 4 pågår, möjligen exakt som markerat, men 4:e-vågor brukar vara helveten, och jag väntar mig fler möjliga revisioner inom kort. Men med detta sagt så tror jag att våg 5 uppåt inleds inom kort.

  1. S&P500: Glömde tillägga att det ser sämre ut om 2418.50 bryts, man bör ta det som en mindre säljsignal (eller ”avvakta”-signal), men nivån i sig omintetgör ändå inte att våg 4 pågår. Låg förutsägbarhet på kort sikt just nu…

 3. OMXSPI uppehåller sig i ingenmansland inför stängningen idag, då indexet ju inte slog genom säljsignalen 583 häromdagen, och inte heller har det utmanat köpsignalen 592.80 hittills idag.

  Enligt mina vågräkningar bör våg (a) av (5) ha klarats av tidigare idag, med våg (b) pågående nu. I början på nästa vecka bör vi se våg (c) uppåt mot 598.25+.

  Sammantaget har jag fortsatt högre förtroende för min vågräkning i OMXSPI även om jag fick ändra den en aning idag, då den strukturella klarheten fortsätter vara bättre i OMX än i S&P500 – enligt mitt subjektiva tyckande.

  Men marknaden kan enkelt pulverisera ens fina ritningar och beräkningar närsomhelst. Så är det med trading. Man får aldrig känna sig nöjd, och om man någonsin gör det, så har man troligen gjort fel någonstans och är på väg att få en riktig snyting.

Lämna ett svar