2017-06-19 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500 med mer.

God förmiddag.

OMXSPI har nästan fullföljt det troligaste minimimålet för våg (5), vilket innebär en passage av 598.25. Det finns i och för sig en formationstyp som våg (5) kan bli, som innebär att en ny topp inte behövs, men det utfallet är inte särskilt sannolikt. Så tills vidare tror jag att 598.25+ kommer att uppnås inom kort.

S&P500 har *kanske* gjort klart våg 4 som markeringarna visar, men då 4:e-vågor ofta blir mer komplexa än man tidigt väntar sig, så får vi se om denna uppsättning markeringar överlever. Hursomhelst, det kan i så fall vara så att S&P500 kommer att öppna uppåt i våg III av 5 idag, och man bör vänta sig att våg 5 av <V> kommer att nå området kring 2450.

3 tankar kring ”2017-06-19 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500 med mer.

  1. Ryssland har avbrutit alla tidigare avtal med USA om samarbete över syriskt luftrum, efter att USA illegalt sköt ned ett syriskt attackflygplan över Syrien igår. Naturligtvis har USA inga som helst rättigheter att verka på syriskt territorium och luftrum, då deras trupper och flygplan inte är inbjudna dit av den legitima syriska regeringen.

    Läs mer här på RT:

    https://www.rt.com/news/393028-syria-russia-us-plane/

  2. OMXSPI ser ut att vara i våg (y) av (5), vars A-våg troligen tog slut för en stund sedan, och med en liten B-våg neråt under utveckling nu. Risken höjs väsentligt efter 597.45 och särskilt efter 598.15. Det troligaste är att OMXSPI passerar 598.15-området imorgon. När så sker, så aktiveras en mycket stark strukturell bekräftande säljsignal nere vid 590 (dock är indexet redan överköpt…).

  3. S&P500 är troligen kvar i våg III, men har idag slutfört minimikriterierna för våg III. Risken har ökat mycket kraftigt i S&P500 nu, men, om jag har rätt så kvarstår några komponenter av våg III uppåt, som kanske når 2460, och sen bör vi se våg IV neråt, och sen ändock våg V av 5 uppåt (vilken dock kanske blir en förkortad våg, det återstår att se…).

    En topp bör vara mycket nära nu, men jag är tveksam till om det blir idag. Snarare senare under den här veckan, som läget ser ut nu.

Lämna ett svar