2017-06-23 – Teknisk Analys S&P500.

Hej och glad midsommar önskar jag er. Själv är jag som bekant trött på alla dessa svenska högtider och lathet som det strösslas med jämt och ständigt när resten av världen inte stänger sina börser.

S&P500 handlades neråt sent under gårdagens handel, och stärkte i viss mån den något reviderade vågräkning jag publicerade inför vår stängning igår. Våg (3) kan alltså pågå, men tiden för mer krumbuktande i sidled är i så fall slut, och indexet måste ta sig ner under 2430.60, helst redan under dagens handel – om inte det sker inom kort så ser det dåligt ut för det omedelbart negativa scenariot. Så det är ännu inte läge att ta denna negativa vågräkning för S&P500 på ett för stort allvar – den är ett fullt tänkbart och enligt reglerna än så länge godkänt alternativ, men innan S&P500 rensar ut 2430.60 så finns fortfarande olika sätt kvar för indexet att vara i våg <V>. Det gör det i och för sig även om 2430.60 bryts, men de mest omedelbart positiva möjligheterna tas bort av ett brott där, och sannolikheten för att toppen har inträffat stiger en aning. Europa-börserna är neråt en hygglig bit idag, men inte på något häpnadsväckande sätt ännu.

Själv är jag just nu i skrivande stund, tveksam till om vågräkningen stämmer (däremot är jag själv negativt viktad just nu mot indexen, samtidigt som jag har långsiktiga aktieinnehav) i både OMXSPI och S&P500.

Varken OMXSPI eller S&P500 har ännu producerat någonting i de senaste dagarnas upprekylsförsök som punkterar negativa scenarion, men samtidigt har bägge indexen sått tillräckligt med strukturella tvivel som gör att nedgångsscenariona jag för tillfället har som favoriter känns lite obekväma just nu. Vi får se vad marknaden tror.

Lämna ett svar