2017-06-27 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500, med mer.

God morgon.

Donald Trump var ett säkrare kort för världsfreden än den idiotiska – och i det stundtals mycket märkliga DDR-Sverige så populära – socialistiska diktatorn Hillary Clinton som ju gick till val på en ”no fly zone” i Syrien, vilket hade inneburit WW3 allaredan.

Dessvärre är Trump ungefär lika korkad, och jag möts här på morgonen av nyheter på RT och Zero Hedge, om att Trump-administrationen har hotat Syrien med nya bombningar, på grund av ”underrättelse””information” som han har erhållit från utanför den amerikanska underrättelseapparaten, som i dagarna har avslöjats av den mycket väl ansedda och välinformerade journalisten Seymour Hersh vara kraftigt emot den illegala bombningen av Syriens militärbas Al Shai’rat i april. Och nu är alltså idioten igång igen. Bättre än Hillary Clinton, men i slutändan förmodligen inte så bra ändå.

Vad mer intressant är, är att flera personer ur underrättelsetjänsterna och US State Department ska ha uttryckt stor förvåning över uttalandet från Vita Huset. Håller saker och ting att spåra ur på riktigt där borta? Läs mer här:
http://www.zerohedge.com/news/2017-06-27/white-house-accuses-syria-planning-another-chemical-attack-warns-will-pay-heavy-pric
https://www.rt.com/usa/394194-us-syria-another-chemical-weapons-attack/

Denna krigshetsande idiotism sätter viss press på terminerna i Europa och USA denna morgon.

OMXSPI har nått det föreslagna 590-området idag, och därmed finns det återigen en god möjlighet att jag har rätt vågräkning för indexet på kortare sikt. Om jag har fortsatt rätt så bör det inte finnas så mycket nersida kvar här i vad som kan vara våg C av (b), istället borde indexet relativt snart vända uppåt i våg (c), som skulle behöva ta sig till 595-området och kanske lite mer. Delvis mot detta talar det faktum att USA-börserna skulle behöva gå ner en hygglig bit idag för att slutföra vad jag för tillfället tror är rimligaste utvecklingen hos dem – vad jag menar på är att OMXSPI har utrymme ända ner till 585 för våg (b), och kanske tar ut dessa extra punkter också. Vi får se.

S&P500 slutförde förmodligen våg {b} av {2} igår, och verkar ha inlett våg {c} av {2} neråt. Om det stämmer så borde S&P500 ha 3:e-vågen av {c} neråt att göra från starten på dagens handel, vilket delvis stöds av hur aktieterminerna för USA står i skrivande stund. Det ser ut som att 2420 kanske kan testas av våg {c} av {2}.

Fortsatt klurig handel med tvära kast är att vänta i säkert några handelsveckor till, eftersom att börserna förmodligen inte har toppat ur, och verkar signalera att komplicerade formationer bestående av diverse korrektioner är vad som pågår. Jag önskar läsaren ett extra lycka till i den här typen av marknad.

3 tankar kring ”2017-06-27 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500, med mer.

  1. S&P500 är förmodligen kvar i våg {b} ett tag till. Den bör avslutas ovanför 2445. Vilken formationstyp våg {b} blir återstår att se, men jag är alltmer tveksam till att den redan skulle vara slut.

  2. OMXSPI kan vara i slutet av en impuls (presumtivt markerad som C tills vidare…), och bör rekylera uppåt inom kort. Om OMXSPI bryter genom 593.50 så ökar trovärdigheten i delar av vågräkningen, och sannolikheten är då något högre för att våg (c) uppåt pågår. Våg (c) bör hålla sig under 598. Men nu går jag händelserna lite i förväg, först får vi se om OMXSPI bottnar ut en impuls här i krokarna och vänder uppåt. Ser ut som en rimlig tolkning inför dagens stängning, men vad marknaden anser återstår att se.

Lämna ett svar