2017-06-28 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

Uppdaterad vågräkning för OMXSPI i dagsdiagrammet börjar vi med. Jag har ändrat uppfattningen om den senaste tidens kil-liknande triangel, och ser den nu som våg (b) av (2), med den nu pågående nedgången som våg (c) av (2). Våg (c) bör ta ut lite mer nersida, men har förmodligen klarat av sin mest intensiva fas. Våg (3) uppåt bör följa senare, kanske med start inom en handelsvecka.

Tillägg 15:28 – Väljer att uppdatera statusen med fler tillägg. I 15-minutersdiagrammet för OMXSPI framträder vågstrukturen förhoppningsvis något tydligare. Jag tror att alltså att våg (b) blev en triangel, och att våg (2)-(c) neråt pågår. Även i ett sådant här utfall kan OMXSPI kanske gå mot 570 för att slutföra våg (2), det är väldigt svårt att säga just nu.

S&P500 får jag återkomma med om en stund, då dagens positiva öppning var något oväntad för mig, och jag måste se en timme eller så av dagens inledande handel.

2 tankar kring ”2017-06-28 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI har kanske avslutat våg (c) av (2) idag, enligt markeringarna. I så fall har våg (3) uppåt inletts, och den bör med tiden ta hem 600-nivån. Andra negativare möjligheter kvarstår i och för sig, och om OMXSPI misslyckas med att hem 591 innan nästa större nedgångsfas inleds, så är risken hög att indexet kommer att fortsätta mycket långt neråt. Men som läget ser ut nu är möjligheten god att våg (2) har tagit slut, och att våg (3) uppåt har inletts.

  2. I S&P500 ser det ut som att våg {2} har avbrutits från att bli en hel impuls, och man kan och bör istället se på nedgångsfasen som en komplex korrektion, förslagsvis enligt markeringarna. Även S&P500 kan alltså vara på väg uppåt mot nya ATH, i en ny korrektiv uppgångsformation, våg {3}.

Lämna ett svar