2017-06-29 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

Hej.

OMXSPI har skapat en struktur till morgonens högsta-notering, som går att se som antingen en impuls eller en korrektion, och dessutom slog marknaden inte ut 591 i processen.

Därmed är indexet i skrivande stund i ingenmansland, och bekräftade inte min teori att våg (3) uppåt pågår, men teorin är inte heller förkastad som läget ser ut just nu. Jag ställer mig avvaktande.

S&P500 har avancerat i en stark men hackig struktur, från tisdagens botten. Kan vara antingen en impuls som utvecklas, eller en Double eller Triple ZigZag, och endera är strukturellt acceptabelt för våg (3) i det här läget. Jag väntar mig att S&P500 avancerar mot 2455 inom kort, men om indexet tar sig dit utan en mellanliggande rekyl intern till våg (3) återstår att se.

3 tankar kring ”2017-06-29 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI faller avsevärt under eftermiddagens handel efter att DAX 30 har drabbats av panik på grund av den inledande rekylen i S&P500; markeringarna (2) och (c) är nu omöjliga på nuvarande platser. Detta har drivit upp risken kraftigt, men i det större perspektivet kan det fortfarande vara våg (2)-(c) som pågår.

    Om jag har gjort ett större fel, så pågår en 3:e-våg neråt för tillfället, och då ska OMXSPI mycket djupt ner. Detta är läget att vara mycket försiktig tills dess att den strukturella klarheten ökar.

  2. Läget i OMXSPI har försämrats avsevärt på flera tidshorisonter under eftermiddagens handel, och det kan vara så att min tidigare bedömning av den stigande kilens utbredning är den mest korrekta, och att våg ( 5) redan är slut.

    Mitt intryck av dagens handel är att det kan vara en B-våg neråt, som bottnar ungefär här. I så fall så ska OMXSPI inom kort inleda en C-våg uppåt, vilken kan gå mot 586-591-området. En första indikation på att så är fallet erhålls om marknaden kan återerövra 583.

    Nivåerna 585.80 och 587.70 är mindre positiva signaler, men marknaden måste återta 591 för att ge positiva signaler på flera tidshorisonter.

    Detta är ett mycket farligt läge på flera tidshorisonter, då en 3:e-våg neråt kan vara precis runt hörnet. Men jag tror ändock att det finns en god möjlighet till en upprekyl mot 586-området inom de närmaste dagarna. Det finns även sätt för marknaden att rädda det här läget och inom 1-2 handelsveckor inleda våg ( 3) uppåt. Men dagens handel gjorde stor teknisk skada och väcker många frågetecken kring positiva scenarion.

Lämna ett svar