2017-06-30 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI har rört sig försiktigt uppåt hittills idag, men har inte plockat hem någon viktig nivå ännu. Strukturellt har ingenting avgörande inträffat heller, såväl en mycket negativ fortsättning som en mer positiv utveckling är för tillfället öppna – det slutliga utseendet på upprekylen fäller ett viktigt avgörande kring fortsättningen.

Om man kan se gårdagens topp på morgonen som en X-våg, så kan OMXSPI nu vara i en triangel som avslutar hela marknadsfasen från Maj 2017. I så fall väntar en fortsättning uppåt.

Men, om detta bara visar sig bli en liten impuls mot 583-området, och marknaden sedan vänder brutalt neråt, så är en 3:e-våg förmodligen på gång, och mycket låga kurser kan bli aktuella. Skulle marknaden bryta genom till en ny botten så ser läget illa ut, men det går att hitta en positiv möjlighet ändå, som dock förbjuder marknaden från att falla under i skrivande stund 569.

Med andra ord, som framgår, är förutsägbarheten just nu mycket låg. Oförutsägbarhet är en handlares vän, eftersom att man då respekterar uppkomna vinster, och säkrar dem. Och nivån av förutsägbarhet skiftar hela tiden. Läget kan klarna upp inom kort, men exakt på vilket sätt det klarnar upp vet jag inte. Förhoppningsvis ser det klarare ut inför vår stängning. Passage av de två tjocka blåa nivåerna på 585,20 och 591 i OMXSPI har högst värde i termer av att minska antalet öppna möjligheter.

S&P500 har jag blivit mer övertygat om rör sig i en korrektiv formation av något mycket besynnerligt slag, utgående från toppen i början av juni, enligt markeringarna här i 15-minuters. Jag är däremot fundersam över vissa detaljer och har ingenting trovärdigt i 3-minuters just nu. För tillfället tror jag att våg <V> pågår fortfarande.

2 tankar kring ”2017-06-30 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. Både OMXSPI och DAX 30 är nu nere på mycket översålda nivåer i dagsdiagrammet, vilka inte har noterats sedan botten i november 2016.

    I 3-minuters har OMXSPI bjudit på en korrektiv upprekyl, där vi i det mest negativa scenariot skulle ha haft en hel impulsiv formation. Därmed finns det all anledning att misstänka att en fallande kil pågår och är nästan klar, och att OMXSPI inom kort kommer att vända starkt uppåt, dock möjligen med lite kvarvarande nersida i början på nästa vecka.

    Detta är alltjämt ett högriskläge, dock, för om jag har fel med dessa teorier, så är det troligare att en 3:e-våg neråt pågår. Man bör alltså avvakta något klarare besked som bör infinna sig under måndagens handel, eller kanske till och med under dagens sluthandel. Men som det ser ut nu pekar allt mer på att ett ganska starkt rally uppåt inleds inom kort. Men då måste den här fallande kilen slutföras enligt reglerna, och det vet vi först hur det blir med i början på nästa vecka, som det ser ut nu.

  2. S&P500 har dragit genom nivåer inledningsvis idag, som gör det mycket osannolikt att indexet är på väg neråt i 3:e-våg. Därmed är min teori att våg fortfarande pågår aningen förstärkt av USA:s inledande handel.

    Däremot har jag ingen aning om våg {2} alltjämt pågår som något slags fortsatt korrektivt helvete, eller om våg {3} har inletts. Jag får återkomma om det. Man bör vänta sig mer korrektiv handel ett tag till, men samtidigt att den kortsiktiga nersidan är begränsad och att våg uppåt fortsätter ganska snart.

    Däremot är detta fortsatt ett väldigt dåligt köpläge på längre sikt anser jag. Det handlar om att jaga kanske +3-5-7%, mot en risk på kanske -50%. Detta bör vägleda ens risktagande, även om marknaden enligt mina i skrivande stund bästa teorier, bör fortsätta utvecklas positivt.

Lämna ett svar