2017-07-13 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God dag.

OMXSPI verkar tillverka en Flat-formation sedan förmiddagens topp och kommer sannolikt att fortsätta uppåt. Det positiva scenariot med våg [III] uppåt stärktes avsevärt under gårdagens handel, men ännu är 591.20 otestad, och det är den alltjämt säkraste strukturella signalen. Målet på 600+ kvarstår tills vidare, för våg [III]. Släpp ej riskhanteringen. Även i den kortsiktigt positiva utvecklingen jag ser, så är uppsidan begränsad. Detta fortsätter att vara ett mycket tveksamt läge på längre sikt. Men kortsiktigt, så bör man alltså vänta sig fortsatt tryck uppåt, speciellt om 591.20 kan forceras.

S&P500 bröt genom flera viktiga nivåer uppåt igår, och stärkte därmed kraftigt bilden av att våg {3} uppåt pågår. Man bör vänta sig att nya ATH nås inom kort i S&P500, men, våg {3} bör bli en korrektiv sekvens, och inte den förlängda delen av våg <V>. Även om mer uppsida mot 2460+ alltså är trolig på kortare sikt, så är den mycket begränsad ur ett något längre tidsperspektiv, och man bör absolut inte släppa på riskhanteringen.

2 tankar kring ”2017-07-13 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI handlas korrektivt neråt idag, efter gårdagens monster-rally. Som läget ser ut nu, tror jag att marknaden inom kort fortsätter uppåt, men, som tidigare konstaterat så har den säkraste signalnivån på 591.20 inte passerats ännu, varvid man inte ska ta för mycket för givet.

Lämna ett svar