2017-07-14 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI handlas korrektivt och något uppåt idag, och korrektionen som inleddes igår ser inte längre ut att vara bara en Flat-formation, utan det rör sig om något slags annat sidledes helvete, kanske en triangel. 591.20 har inte utmanats ännu, och även om den tekniska bilden ser positiv ut på kortare sikt och 600+ verkar vara ett rimligt kortsiktigt mål, så saknas den starkaste bekräftelsen på att jag har rätt utveckling som favorit tills vidare. Dessutom är det övergripande tekniska läget på medellång sikt dåligt även om jag skulle få rätt med att våg [III] ska orka till nya högstanivåer; OMX är sannolikt nära en långsiktig topp.

S&P500 handlades korrektivt och svagt uppåt igår, och här tror jag som tidigare att våg {3} ska uppåt mot 2460+ inom kort, när den här kortsiktiga korrektiva fasen är avklarad. Precis som i OMX, så anser jag att S&P500 är nära en långsiktig topp, oavsett dessa kortsiktiga förvecklingar hit och dit.

2 tankar kring ”2017-07-14 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. S&P500 inleder dagens handel en bit uppåt, och närmar sig minimimålet för våg {3}, vilket ligger på cirka 2455. Dock bör våg {3} i slutändan gå högre, och förmodligen ta hem även 2460-området. Gissningsvis blir våg {3} någon typ av ZigZag-formation, antingen enkel eller 2x eller 3x.

  2. OMXSPI har tillverkat en triangel de senaste dagarna, och denna korrektiva struktur går att ordna in på många kortsiktiga sätt. Det är nästan meningslöst att försöka säga vartåt marknaden öppnar på måndag, endera hållet kan man argumentera väl för. Men frånsett det, så bör marknaden ändock ha mer kvar att göra uppåt, och netto uppåt nästa vecka tror jag på. Dock med reservation för att 591.20 inte har passerats ännu. OMX fortsätter vara markant svagare än S&P500.

Lämna ett svar