2017-07-18 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMX sänks ordentligt idag, av bland annat en dålig rapport från Ericsson. Men det är många andra storbolag som får stryk idag också. Idag är det min tur att få en snyting, då jag har en liten andel av portföljen i en långsiktig Ericsson-position, dock köpt tidigare i år på förhållandevis låga kurser. Ericsson-aktien kan vara i slutskedet av en cirka 20 år lång triangel-formation, vars slutskede dock kan dra ut rejält på tiden, och det är därför jag har en liten position i denna aktie. Jag återkommer framöver med TA på Ericsson.

Det som får stryk är även min teori att våg [III] uppåt redan pågick, den är helt falsifierad av dagens utveckling, då nedgången är för stor för att kunna rymmas inom våg [III]. Därmed har även förutsägbarheten minskat drastiskt i OMXSPI, då den korrektiva formationen [II] verkar fortskrida, och därmed öppna upp antalet tänkbara kortsiktiga scenarion igen.

Det jag tror mest på för tillfället är att våg (Y) av [II] fortgår som en särskild typ av triangel som har blivit successivt allt vanligare på börserna de senaste 20 åren, och i skrivande stund har våg (c) av denna triangel uppfyllt sina minimikriterier, men den kan komma att ta ut en del mer nersida. Inom kort bör dock våg (d) uppåt inledas, och den kan gå mot 582. Tills vidare är min bedömning att nedgång från gårdagens toppen är en korrektiv sekvens.

S&P500 har inte bjudit på några överraskningar hittills idag, man kan inte riktigt avgöra om indexet är i våg {3}:s mittersta neråtkomponent, eller om det är våg {4} som har inletts i och med den mindre minusstarten på dagens handel. Bäggedera utvecklingarna är tänkbara, och går ännu inte att börja sålla mellan, med någon större objektivitet.

2 tankar kring ”2017-07-18 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI förefaller vara kvar i våg (c) av (Y), och den kan komma att gå lägre de närmaste dagarna, även fast dess minimikriterium är fastställda idag. Våg (d) uppåt bör vara nästa större formation, men om den börjar redan imorgon eller ej, är omöjligt att svara på just nu.

  2. S&P500 har inlett dagen oregelbundet neråt, och det är som tidigare konstaterat omöjligt att säga om det som pågår är våg {3}:s mittersta korrektiva komponent, eller om det är våg {4} som har inletts.

Lämna ett svar