2017-07-20 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI handlas oväntat segt idag, sänkt av rapporter i några storbolag, jag hade förväntat mig en starkare press uppåt i våg (d). Det kommer kanske. För tillfället tror jag alltjämt att våg (d) pågår, och den bör kunna söka sig mot 587, men mot detta talar att S&P500 (se längre ner) förmodligen är nästan färdigt med våg {3}, och våg {4} neråt kommer troligen även att pressa ner OMXSPI en aning. Så förutsägbarheten i OMXSPI är fortsatt lägre än i S&P500, och den relativa svagheten är markant.

S&P500 ser ut att vara i slutskedet av våg {c} av {3}, som förmodligen inte kommer att orka plocka hem 2500. Våg {3} bör ha några små subvågor kvar att göra uppåt, men S&P500 är nu överköpt, och bör inleda våg {4} neråt mot 2440-2450 ganska snart.

2 tankar kring ”2017-07-20 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI faller tillbaka signifikant idag, och frågan är om våg (c) alltjämt pågår, och dess sista komponent kanske blir en triangel? Det ser rimligt ut. I så fall bör man vänta sig sidled och kanske något neråt de närmaste dagarna, innan våg (d) uppåt inleds.

Lämna ett svar