2017-07-21 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

OMXSPI fortsätter handlas till synes korrektivt neråt, och våg (c) är förmodligen inte klar ännu. Indexet är dock nere på mycket översålda nivåer i de flesta indikatorsystemen just nu, och den kombinationen plus korrektiva subvågor, gör indexet smått farligt att blanka härifrån. Även om den ryckiga utvecklingen neråt i våg (c) inte verkar vara klar ännu, så kan vändningen uppåt i våg (d) bli mycket stark, när det väl är dags.

S&P500 har kanske slutfört våg {3} uppåt, men det är alltjämt något oklart. Indexet är dock på överköpta nivåer, och bör snart inleda våg {4} neråt.

2 tankar kring ”2017-07-21 – Teknisk Analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI fortsätter snirkla sig neråt, i vad jag kan se, är en fortsatt korrektiv rörelse. Under helgen behöver jag förmodligen ändra på delar av mina uppfattningar på något längre sikt, men jag tror alltjämt att detta är en del av en triangel, och att indexet har mer kvar att göra uppåt, efter att denna våg (c) är klar.

    Det finns däremot ingenting som indikerar att rörelsen neråt prompt är slut här. OMXSPI är nere på mycket översålda nivåer, men, S&P500 har förmodligen bara precis börjat våg {4} neråt, och den behöver ta sig ner mot 2440-2450-området, vilket förmodligen kommer att pressa den redan hopplösa svenska börsen ytterligare en aning.

  2. S&P500 verkar ha inlett våg {4}, och den bör ta sig mot 2440-2450-området under de närmaste 3-5 handelsdagarna. Detta bör pressa den redan uselt svaga Stockholmsbörsen ytterligare, så även om det är översålt i OMX redan, så kommer det förmodligen bli ännu lite värre på kort sikt.

Lämna ett svar