2017-07-24 – Teknisk Analys OMXSPI, DAX 30, S&P500.

God morgon.

Inför denna veckas handel är OMXSPI nere på mycket översålda nivåer i flera tekniska system. Den korrektiva nedtrenden verkar dock fortsätta ett tag till.

I CWE-kanalsystemet träffade OMXSPI i fredags mycket översålda nivåer. Men, man bör notera att indexet historiskt sett ibland kan ligga 2-4 handelsdagar utanför både på upp-och-nersidan, ibland ännu mer, som vi såg i tokrallyt under april-maj, som noterade en extrem grad av överköpthet som jag varnade för var värre än vid IT-bubblan 2000 och som skulle leda till lägre kurser, likt de vi ser idag. Hursomhelst, man ska inte ta CWE-kanalens gränser som absoluta – men indikatorsystemet är mycket viktigt.

Även tyska DAX 30 är nere på mycket översålda nivåer, och är *kanske* nära att avsluta en ZigZag-formation inom kort, som äger rum i vågposition 4 i det större mönstret (enligt min bästa teori som inte är hel formaliserad ännu). Om jag har rätt bör våg 5 uppåt inledas inom kort, och gå mot 13000-området.

S&P500 fortsätter vara det starkaste indexet, men bör inom kort inleda lilla våg {4} neråt, förmodligen med start idag. Denna formation bör dock vara tämligen avgränsad, och följas av lilla men euforiska våg {5} uppåt mot 2500-området.

2 tankar kring ”2017-07-24 – Teknisk Analys OMXSPI, DAX 30, S&P500.

  1. … och OMXSPI bör därmed också genomlida något mer nedåtpress i våg (c). Indexet är kraftigt översålt, men det blir förmodligen något värre ändå under de närmaste dagarna, innan våg {5} uppåt i S&P500 räddar läget (på kortare sikt).

Lämna ett svar