2017-07-27 – Teknisk Analys AstraZeneca, OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI handlas idag hitintills tveksamt efter att den socialistiske diktatorn Löfven väljer att inte avgå med resten av sitt kommunistiska skräckkabinett. ”Hen” har till och med den absurda fräckheten, att stå och svamla om att Alliansen+SD skulle vara oansvariga med misstroendevotumen, då detta (nästan ordagrant citerat) ”omöjliggör minoritetsregeringar i Sverige”.
Här visas glasklart att denne diktatoriska idiot samt resten av Sveriges socialister som vågar kalla sig demokrater, menar på att deras socialistiska minoritetsregeringar – som enligt senaste siffrorna från trovärdiga utländska opinionsinstitut hamnar på cirka 25% av väljarstödet – på något minsta sätt skulle vara legitima, och att det skulle vara ett problem med att minoritetsregeringar – oftast styrda av diktatorns eget DDR-parti – inte skulle gå att forma. Ofattbart är det, att signifikanta delar av den svenska väljarkåren stödjer en sådan här fullständigt vettlös idioti, vettlös socialistisk arrogans, och svår sociopati.

Nåväl. AstraZeneca slaktas idag, och jag har inlett en – troligen – långsiktig utdelningsposition kring 470, då aktien här är attraktivare värderad och direktavkastningen är över 4%. Rent tekniskt så är aktien indikatormässigt brutalt översåld, och när säljtrycket försvinner, så kan man kanske vänta sig en rekyl upp emot MA200, som just nu finns kring 535-området. Jag omvärderar eventuellt om aktien går upp dit, beror lite på hur bolagets fundamenta ser ut då.
Kursstödjande är även gapet neråt, gap brukar ju stängas förr eller senare, så förutom översåldheten på en överlag bra rapport och att MA200 oftast testas efter en passage (med god marginal) genom det, så kan även förekomsten av gapet dra upp kursen framöver. Men det kan ändock finnas kortsiktig säljtryck kvar från aktörer som köpte för dyrt.

OMXSPI handlas alltså veligt och korrektivt, utan någon större strukturell indikation intra-dag, efter att diktatorn meddelat att ”hen” sitter kvar. Jaja, jag ska återgå till en något mer objektiv hållning, och jag konstaterar då att i OMXSPI är indexet i stort sett neutralt, medan OMXS30 backar mer, vilket är i linje med DAX 30 som också pressas neråt idag. För OMXS30:s del kan det kanske förklaras med framför allt att AZN backar så pass rejält. S&P500-terminerna är svagt uppåt, så därifrån finns inget omedelbart tryck neråt.

S&P500 handlades igår korrektivt och konsoliderande fortsatt, och vilar indikatorerna ännu mer. Alltjämt har jag ingen formaliserad ny teori att presentera i intra-dag-diagrammet, men det börjar närma sig en lösning, återkommer om så snart jag får fram den. Det är farligare att hålla fast vid tveksamma teorier, än att inte ha någon alls, har jag lärt mig.

2 tankar kring ”2017-07-27 – Teknisk Analys AstraZeneca, OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI handlas korrektivt i sidled inför dagens stängning, och ser inte riktigt lika positivt upplagt ut som det gjorde vid gårdagens stängning, men jag är ändå övervägande positiv, även om jag tvingas konstatera att detta ur ett strukturellt perspektiv fortsätter vara en oklar situation. Indexet är dock fortsatt översålt även i dagsdiagrammet.

Lämna ett svar