2017-07-28 – Teknisk Analys – OMXSPI.

God eftermiddag.

Ja, det tog många timmar av ytterligare slit även idag, för att få ihop en acceptabel vågräkning i dagsdiagrammet, men för första gången sedan 2009, så känner jag att det i dagsdiagrammet går att få fram ett verkligt vettigt sammanhängande scenario med hög trovärdighet och goda möjligheter att förutspå formationer med rimlig grad av konfidens en hygglig bit in i framtiden. Och det blev klart innan stängningen…

Den häri presenterade vågräkningen är en förkortning av tidigare scenarion jag har räknat på, eftersom att OMXSPI:s svaghet på sistone är något för stor. Den formation som pågår just nu verkar vara korrektiva våg -IV-, vilken inte behöver gå så värst mycket lägre än så här, men däremot hålla mer i sidled. Jag har markerat upp ett föreslaget målområde för formationens fortsatta utbredning, men det beror lite på hur USA-börsen och extremt nedpressade USD/SEK agerar härifrån. Lite mer nersida är tänkbart.

Efter denna våg -IV-:s avklarande, så kommer våg -V- uppåt, vilken bör bryta genom till nya högstanivåer i OMXSPI (hur fan det blir med relativt svagare OMXS30 återstår att se…) under 2018. År 2018 varnar även Benner-Fibonacci-systemet för en topp, och även om detta långsiktiga timing-system har en marginal på +/- 1 år, så är det definitivt värt att ha i åtanke vad det säger.

De kortsiktiga formationerna i våg -IV- (alltså intra-dag) återkommer jag om, men måste svepa genom även dem extra noggrant, väljer att avvakta. Men man ser i dagsdiagrammet att OMXSPI är mycket översålt, och närmar sig MA200, så en studs bör inte vara alltför långt borta.

Min hjärna är mosad av arbetet plus sommarvärmen, så jag har inga tillägg för S&P500 just nu, men återkommer med intra-dag-kommentarer för det innan vår stängning, får se om jag hinner få fram en justerad modell för S&P500-dagsdiagrammet innan vår handelsdag är slut (inte sannolikt).

2 tankar kring ”2017-07-28 – Teknisk Analys – OMXSPI.

  1. OMXSPI har rört sig korrektivt något uppåt från dagslägsta, och den triangel-liknande formation, talar för att nedgången närmar sig sitt slut. Men S&P500 bör ha lite mer nersida kvar att ta ut på kort sikt, varvid det är osannolikt att nedgången redan är helt klar. Mitt grundtips just nu är lite mer press neråt i början av nästa vecka.

  2. S&P500 handlas korrektivt i sidled, men bör gå ner mot 2440-2450 innan våg {4} är slut, vilket bör pressa även OMXSPI en aning mer, trots att det redan är översålt.

Lämna ett svar