2017-08-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI verkar ha gjort en oväntat kort våg c a Z, och lyfter starkt direkt från starten av dagens handel. Dessutom har 565 passerats, vilket är en kortsiktigt viktig signal. Strukturen intra-dag föreslår att vi bör se netto uppsida under åtminstone de närmast kommande 5 handelsdagarna.

S&P500 fortsätter handlas i sidled med korrektiva formationer, och någon tur ner mot 2453 har inte inträffat. Man kan ju dock tänka sig att det sker medan OMXSPI / OMXS30 och DAX 30 fortsätter uppåt en del, om USD/SEK och USD/EUR vänder uppåt igen, så att korrelationshandel baserad på hur valutakurser påverkar svenska och tyska reagerar genom att trycka upp våra börser samtidigt. Det är fullt tänkbart.

Oaktat gradmarkeringarna på vågorna, så handlas S&P500 fortsatt korrektivt som tidigare nämnt, och så brukar inte börser toppa ut impulsiva formationer. Så alltså är det osannolikt att toppen har inträffat på NYSE.

2 tankar kring ”2017-08-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI visar tecken på att handlas i en korrektiv formation i upptrenden, men bör oaktat detta fortsätta uppåt inom kort. Som tidigare konstaterat ser jag netto uppsida över de närmaste 3-4-5 handelsdagarna.

    Man bör dock komma ihåg att om våg Z fortfarande pågår som en triangel, så kommer indexet istället att handlas i sidled och en aning neråt under de närmaste 5-10 handelsdagarna.

    De rimliga alternativen just nu är alltså antingen fortsättning uppåt, eller att våg Z blir en triangel, som då bör handlas färdigt kring 560-564, och därpå kommer en fortsättning uppåt. Vi får se.

  2. S&P500 är troligen kvar i våg {4}, då indexet fortsätter handlas korrektivt. Min bedömning är alltjämt att våg {4} måste gå ner mot 2453 för att slutföras.

Lämna ett svar