2017-08-02 – Teknisk analys – OMXSPI, S&P500.

God dag.

OMXSPI handlas korrektivt och konsoliderande hittills idag. Som nämnt vid gårdagens innan-stängningen uppdatering, så finns det två enligt mig trovärdiga alternativ härifrån. Det ena är att en impulsiv formation uppåt är under utveckling. I så fall borde OMXSPI fortsätta stiga under de närmaste handelsdagarna. Det andra alternativet är att de hittillsvarande stigande vågorna från senaste botten, ”kollapsas” till endast en korrektion. I så fall pågår fortfarande våg Z som en NLT-formation, inför utbrott uppåt. Detta andra alternativ kan bli aktuellt om S&P500 dippar mot 2453, som jag alltjämt skulle vilja se ur ett strukturellt perspektiv.

Med andra ord, så anser jag att netto uppsida är sannolik på 2 veckors sikt, men att det finns två rimliga möjligheter att beakta på kortare sikt än så, varav den ena är en mer eller mindre omedelbar fortsättning uppåt, och den andra är konsolidering och mindre kursnedgångar några dagar, innan uppgången tar vid.

S&P500 handlades korrektivt även under gårdagens handel, och jag tror alltjämt att våg {4} pågår, och behöver avslutas under 2453.

2 tankar kring ”2017-08-02 – Teknisk analys – OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI korrigeras neråt inför vår stängning, och det är oklart om det beror på att våg Z alltjämt pågår (i så fall kan 560-området bli aktuellt) eller om detta bara är en liten ABC-formation. Oavsett väntar jag mig mer betydande uppsida inom 1-5 handelsdagar.

  2. S&P500 handlas neråt i vad som troligen är våg {4}, och bör göra en avstickare ner mot 2453 för att slutföra detta korrektiva elände, och därpå kunna avancera i euforiska våg {5}.

Lämna ett svar