2017-08-03 – Teknisk Analys H&M B, OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

H&M B-aktien har de senaste dagarna kanske åstadkommit ett brott av den fallande trend som har pressat ner aktien sedan December 2016. Närmaste mål är vid en fortsättning uppåt, i så fall MA200 kring 235, och efter ett eventuellt genombrott plus återtest av denna nivå ovanifrån, så kanske en fortsättning mot tidigare ATH kring 370 SEK blir aktuell. Aktien har inte rört sig i några tydliga Elliott Wave-mönster under de senaste 10+ åren, varvid jag ej har några EW-kommentarer om aktien. Jag äger själv en långsiktig utdelningsposition i H&M B, inköpt mellan 200-220, och som jag bygger på vid kursdippar (och som jag endast säljer om den har rusat absurt). Alltså tjänar jag på om läsaren och resten av marknaden handlar upp detta företags aktiekurs ytterligare.

H&M B Daily

OMXSPI verkar ha genomlidit en korrektion, och kan nu vara på väg uppåt i en C-våg eller 3:e-våg. Jag lutar åt att det blir markeringarna A-B-C som är korrekta, detta då våg 2/B förefaller ha blivit en NEU-TR-formation, och de kan endast förekomma i vågposition 4 eller B. Men som jag ser det, blir det alltså fortsatt uppsida i det närmaste. Vi får dock se vad hopplösa börsens hopplösa övriga handlare anser om det.

Vad jag tror är våg {4} i S&P500 har hittills vägrat genomföra dippen ner till 2453, och gårdagens handel var inget undantag. Jag tror dock alltjämt att en dipp ner dit behövs, kanske en kort ”flash crash” intra-dag, följd av en – i det långa perspektivet sett – helidiotisk stark vändning uppåt i våg {5}? Nä, jag vet inte riktigt, men oavsett så bör det komma mer uppsida för att färdigställa en gångbar toppformation. Min åsikt är eventuella dippar till trots, att S&P500 ännu inte har producerat ett gångbart toppmönster.

2 tankar kring ”2017-08-03 – Teknisk Analys H&M B, OMXSPI, S&P500.

  1. Inga förändringar i OMXSPI-analysen inför vår stängning; en NEU-TR-formation verkar pågå som våg 2/B (troligen B), och bör följas av en fortsättning uppåt de närmaste handelsdagarna.

  2. S&P500 verkar fortsätta i våg {4}; ingen förändring i analysläget inför vår stängning. Ser fortfarande 2453 som troligt, innan våg {5} uppåt startar.

Lämna ett svar