2017-08-08 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

OMXSPI har singlat upp genom 569.35, vilket föreslår mer uppsida framöver. Däremot är det svårt att säga om uppgångsfasen från gårdagens botten till förmiddagens topp är en impuls eller en korrektion. Det går att argumentera för bägge. Jag tror dock att det rör sig om en korrektion, vilket då föreslår att våg X alltjämt pågår, kanske som en triangel av något slag. Mer uppsida bör därmed bli aktuell inom kort, men innan våg X är klar kan man vänta sig mer sidledes rörelser härifrån, kanske lite neråt mot 567-området också.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 närmade sig igår 2480-området vid stängningen, och pressar min tolkning om att våg {4} pågår. Det ser ju inte att bli ett tapp ner mot 2453, och då har jag troligen gjort ett fel upp till 15-minutersdiagrammet. Sammantaget bör indexet ha mer uppsida kvar att göra oavsett, men om våg {4}-teorin ska stämma så måste S&P500 först dippa neråt mot 2453 och det vill ju inte hända ännu, bevisligen.

S&P500 3 MIN

3 tankar kring ”2017-08-08 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI klättrar vidare, och våg X är förmodligen avklarad, frågan är bara exakt var. Storleken på dagens rekyl neråt blev exakt sådant att det lämnar två alternativ öppna för våg X:s slutpunkt, som jag därmed får avvakta med fortsatt.

    Överlag kvarstår bedömningen om mer uppsida framöver, och då våg X nästan garanterat är klar, så bör denna uppsida komma nu direkt.

  2. S&P500 har klättrat mot och förbi tidigare topp, och därmed gett min teori att våg {4} pågick på käften. Spontant backar jag då tillbaka till att våg {3} pågår, men jag tror att jag har gjort ett lite större fel någonstans intra-dag de senaste månaderna, och jag får återgå till felsökning, vilket i och för sig är en ständigt återkommande då man jobbar med att försöka förutsäga någonting som är oförutsägbart.

  3. Tillägg S&P500: Trenden fortsätter vara uppåt, men vi är förmodligen någonstans i en toppformation. Det bör inte vara någon omedelbar fara, men detta är ändock sannolikt ett dåligt köpläge för riktigt långsiktiga positiva positioner – så släpp inte riskhanteringen.

Lämna ett svar