2017-08-09 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI slaktas neråt idag med ett fint öppningsgap som bör stängas inom kort. Sannolikt pågår våg X fortfarande, vilket felaktiggör min uppfattning om att indexet skulle fortsätta uppåt direkt. Man bör nu vänta sig sidledes korrektivt harvande och förmodligen även en partiell gapstängning uppåt, innan nästa uppgångsfas inleds på riktigt.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 har jag äntligen hittat något bättre markeringar för. Indexet har toppat ut en 3:e-våg av någon grad (tills vidare markerad som {3} men det ändras troligen inom kort), och befinner sig i en liten 4:e-våg. Indexet bör fortsätta uppåt efter att denna 4:e-våg är avklarad. Man bör vänta sig sidledes harvande och viss ytterligare press neråt en tid, innan uppgången fortsätter i kommande 5:e-våg.

SP500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-09 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI är sannolikt kvar i våg X. Man bör vänta sig mer möjlig nersida, såvida inte 569.35 återtas igen, då är det troligare att våg X snarare dras ut mer i sidled. Överlag är marknaden inne i en svårbedömd korrektiv fas just nu. Förhoppningsvis klarnar det vad våg X hade tänkt bli för struktur inom kort.

  2. S&P500 fortsätter med våg {4}. Då denna formation bör bli relativt grund men utdragen i sidled, så kanske den bottnar här, för att fortsätta i netto sidled (och då på kort sikt något uppåt) den närmaste tiden.

Lämna ett svar