2017-08-10 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI har tappat ytterligare, och den viktigaste nivån just nu för att bringa ökad strukturell klarhet är en 566. En eventuell passage av den nivån föreslår att en triangel pågår i sidled, och kommer att följas av ett utbrott uppåt. Annars har dagens nedgång ytterligare knuffat den förväntade större uppgångsfasen framåt i tiden. Överlag är den kortsiktiga förutsägbarheten just nu låg – men om 566 återtas, så förbättras förutsägbarheten väsentligt (och sannolikheten för betydande uppsida något senare, stärks).

OMXSPI 3 MIN

S&P500 verkar ha gjort en ZigZag-formation neråt till gårdagens lägsta nivå, och verkar därpå ha inlett någon slags korrektiv uppåtrekyl. Som jag ser det pågår våg {4}, och den bör dra ut en del på tiden, för att därefter följas av våg {5} uppåt, som bör passera 2500, men inte så mycket mer. Men under de närmaste 1-2 handelsveckorna bör man vänta sig ett sidledes korrektivt helvete i S&P500.

S&P500 3 MIN

3 tankar kring ”2017-08-10 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI singlar vidare neråt idag, och då USD/SEK har backat tillbaka idag, så har ingen hjälp från Forex-arbitrage-handel uppstått, utan det är ännu en dag med tillbakagång något över vad S&P500 mäktar med i skrivande stund. Som jag ser det pågår en triangel-formation. Risken är dock mycket hög för stunden, då det negativa scenariot om jag har fel, innebär betydande nedsida. Själv är jag sektor-hedgad och avvaktar med mycket likviditet tills läget klarnar något. Och min uppfattning är att efter den här korrektiva fasen, ska OMXSPI uppåt mot 580-området.

  2. S&P500 håller på att gräva ut nya källarvåningar i inledningsskedet av våg {4}. Indexet verkar producera antingen en Triple Combination, eller en Triple ZigZag. I skrivande stund verkar våg X av en sådan formation pågå. Hela den här nedgångfasen kommer troligen att utgöra våg {a} av {4}, och bör vara klar inom 0-2 handelsdagar, för att därpå följas av våg {b} uppåt, vilket bör bli ett korrektivt djävulskap mot 2485-området.

Lämna ett svar