2017-08-25 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI är uppåt idag, och ligger i skrivande stund straxt under den viktiga 557-nivån. Det ser ut som att indexet *kanske* ligger i startgroparna för en ”3 av 3” uppåt, vilket OM det stämmer innebär en rejäl spurt under dagens handel och måndagens handel därtill. Man kan då räkna med ett öppningsgap på måndag, som förmodligen ska ses som ett ”continuation gap”. Eller så öppnar börshelvetet tvärtom rakt ner i källaren. Man vet aldrig någonting och ska inte ta någonting för givet, men de hittillsvarande strukturerna från botten i måndags, ser ut att kunna resultera i ett rejält rally. Så med brasklappar som är till för att trots hemsidans Disclaimer förhindra någon från att i värsta fall implodera på alltför mycket positiva positioner ifall detta inte går uppåt, så är jag positivt inställd tills vidare, och jag tror absolut att 573-området kan återtas i den här vändan.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 handlades korrektivt neråt igår, och bör fortsätta uppåt härifrån. Man kan fortfarande inte vara helt hundra på att våg {4} är över, kanske blir den en NEU-TR-formation som då bör vara inne på sluttampen, men oavsett så väntar jag mig att våg {5} tar hem 2500+, oavsett om den har startat redan eller startar inom kort. Den bästa indikation på att 2500+ kommer att nås är i skrivande stund en passage av 2471.

S&P500 3 MIN

3 tankar kring ”2017-08-25 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI rasar ihop en aning inför dagens stängning, efter att marknaden efter FED-chefen Janet Yellens tal har sänkt USD/SEK, samtidigt som aktieindexen samtidigt backar tillbaka en aning. Därmed ser det inte ut som att det blir en fortsättning i en ”3 av 3” innan dagens stängning, och den här kapitulationen gör att det är oklart om ens våg 2/B är klar. Min bedömning om att OMX ska till 573 kvarstår däremot oförändrad, men de kortsiktiga detaljerna vill inte som jag hade tänkt mig just nu.

  2. USD/SEK gör nu nya lägstanivåer för den här cykeln, straxt under 8,00 i skrivande stund, mot positiva indikatordivergenser, och en stark grad av översåldhet.

  3. S&P500 ser ut att genomföra en sidledes NEU-TR-formation eller en komplex korrektion med liknande form, och bör i så fall inom kort fortsätta uppåt.

Lämna ett svar