2017-08-30 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI handlas idag uppåt, men, har hitintills stoppats från att bryta genom 549.85-området vilket skulle ge en säkrare signal på att våg {A} är slut enligt markeringarna. Nu tror jag ändå att det är så, och att våg {B} uppåt pågår, och den bör söka sig mot 554+ i det närmaste. Eventuellt är hela våg <z> där markeringen {A} står nu, men det går först att avgöra om 2-5 handelsdagar, som det ser ut nu. USD/SEK rekylerar uppåt hyggligt idag, vilket tillsammans med stark USA-handel igår leder till dagens uppgång.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 handlades starkt uppåt igår, men ser ut att mer eller mindre ha gjort färdigt en liten impulsiv formation vid slutet av gårdagens handel, så man ska inte förvånas om indexet handlas korrektivt idag. Vidare, i värsta fall avslutar den här uppgångsfasen ännu en delkomponent av våg {4}, som kanske inom kort förlängs med nästa korrektiva sidledes handelsfas. I ett senare skede bör vi se våg {5} uppåt, men, jag är tveksam till om det är denna uppgångsformation som inleds redan nu.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-30 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI handlas starkt uppåt idag, och har stärkt markeringarna {a}-{b}-{c} av {A} av . Det kan dock som tidigare konstaterat, visa sig att denna ABC-formation neråt som verkar ha klarats av igår, faktiskt är hela våg . Det visar sig först om några dagar, gissar jag på.

    OMXSPI bör i närtid fortsätta mot åtminstone 554-området – och om hela våg faktiskt redan är klar, så är det 573+ som är det troligaste målområdet för marknaden nu.

    USD/SEK har stärkts avsevärt idag.

  2. S&P500 handlas netto uppåt från starten på dagens handel, men kan behöva korrigeras en aning inom kort. Jag är fortsatt fundersam kring om våg {4} redan är slut och våg {5} har inletts, men det är möjligt. Förhoppningsvis skapar indexet någon mer avgörande struktur under dagen som förstärker någon av vågräkningarna.

    Tills vidare är min slutsats för S&P500 bäst sammanfattad som ”kortsiktigt oklart, på medellång sikt uppåt mot 2500-2525-området”.

Lämna ett svar