2017-08-31 – Teknisk analys HM B, OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

Tänkte göra en uppföljning på HM B, som har backat en del sedan jag postade en positiv analys om aktien för ett tag sedan. Som alla vet, så är det bästa man kan göra som investerare, trader och analytiker att skylla på andra varje gång någonting blir det minsta fel, så innan vi går vidare är listan på skyldiga här: 1) idiotiska mäklare kring Stureplan, 2) elaka algoritmer för aktiehandel, programmerade av idioter, 3) de giriga storbankerna och 4) Goldman Sachs (alltid skyldiga till allt, enligt säkra källor på Internet).

Med denna skuldfördelning ur världen, låt oss titta på aktien rent tekniskt. Det ser ut som att en impuls har formats sedan toppen i början på augusti, vilken börjar se komplett ut. Samtidigt har aktien nått översålda nivåer i flera indikatorer. Jag tror att merparten av nedgången är slut ungefär här, men man bör vara öppen för lite mer nedsida – dessutom brukar den sista botten i en större impuls, ske med positiva indikatordivergenser, vilket vi inte ser här just nu. Jag har utnyttjat nedgången till att öka på existerande HM-innehav, och kommer troligen att fortsätta göra det i september också.

HM B Daily

OMXSPI har däremot betett sig lite mer som väntat de senaste dagarna, och har fullföljt alla minimikriterier för våg {B} av <z>. Men som jag tidigare har påpekat så kan man faktiskt räkna på hela våg <z> som avklarad i och med den ABC-formation som trots allt ägde rum ner till den hittillsvarande botten för den här cykeln. Det går ännu inte att differentiera mellan alternativen – men marknadens styrka igår och idag börjar tala för att hela våg <z> och därmed -IV- faktiskt är avklarade redan. Skulle OMXSPI orka bryta sig förbi 557.5-området i den här vändan, så talar mer för att våg <z> redan är slut. Vi får se.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 har inte gjort så mycket av strukturellt värde under gårdagens handel, utan gjorde bara en liten korrektion initialt – jag hade väntat mig en lite större sådan – innan det fortsatte uppåt. Den viktigaste nivån är fortfarande 2471. Och det är fortsatt oklart om våg {4} egentligen är slut.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-08-31 – Teknisk analys HM B, OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI handlas ner en aning från dagshögsta innan dagens stängning. Det är fortsatt strukturellt oklart om detta bara är våg {B} av en fortfarande pågående våg , eller om hela våg redan är över.

    Om OMXSPI backar mot 548 härifrån, så är den här uppgången troligen bara våg {C} av , vilket innebär att ”den riktiga” uppåtrekylen dröjer ytterligare ett tag.

    Men det kan alltså vara så att hela redan är avklarad, och då bör OMXSPI fortsätta uppåt inom kort. Nästa indikation på att detta scenario gäller, erhålls om 557.50 bryts genom.

  2. S&P500 har inte riktigt petat hål på 2471 idag, men, blotta närheten plus utseendet på vågstrukturen sedan senaste botten, gör att man nästan garanterat kan stryka alla omedelbara negativa scenarion nu.

    Däremot är jag mer och mer övertygad om att våg {4} alltjämt pågår, och att detta bara är en stor B-våg internt i våg {4}. Det innebär i så fall att sidledes handel är att vänta ungefär i intervallet 2440-2485, innan nästa uppgångsfas – våg {5} – inleds ”på riktigt”.

Lämna ett svar