2017-09-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

OMXSPI har idag brutit genom föregående toppen kring 557.50, och har därmed kraftigt stärkt möjligheten att våg <z> blev bara en enkel ABC-formation enligt markeringarna. Det ser ut som att marknaden nu är på väg uppåt i en ganska stor impulsiv formation, som verkar få en klassiskt förlängd 3:e-våg.

OMXSPI bör vara någonstans i våg [3], och har kanske klarat av komponenten (III) vid dagshögsta (lite tidigt att fastslå, dock…). I så fall är indexet i våg (IV) neråt nu, eller så startar våg (IV) från en ny topp lite högre, något senare idag. Vi får se.

Netto bör OMXSPI avancera mer än så här, men nu när mittparten av impulsen är avklarad, så får man räkna med fler korrektiva avbrott för att klara av diverse 4:e-vågor.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 drog igår genom den viktiga 2471-nivån, och omintetgjorde därmed det redan mycket skadeskjutna kvarvarande omedelbara negativa scenariot. Jag har fortsatt svårt att bestämma mig för var våg {4} kan ha tagit slut, och avvaktar slutliga markeringar. Det jag däremot tror på alltjämt, är som sagt att våg {5} förr eller senare ska till 2500-2525-området. Kanske nu i den här impulsen, eller något senare. Vi får se.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-01 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI ser ut att ha tillverkat en liten NEU-TR-formation och bör fortsätta uppåt på måndag, åtminstone en liten bit. Däremot kan en ny ganska liten 4:e-våg inledas på måndag, efter nästa våg uppåt. Överlag bör upptrenden fortsätta en bit in i nästa vecka.

Lämna ett svar