2017-09-06 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God dag.

Indexet över det pågående svenska börsfiaskot, alltså OMXSPI, fortsätter utvecklas mycket svagt jämfört med omvärlden, och är idag cirka 1,3% efter tyska DAX 30 och även en bra bit bakom S&P500-terminen.

Jag har kommit att tvivla allt mer på min tolkning av uppgångsformationen som toppade ut i fredags, jag är inte så säker på att man ska se den som en impulsiv formation. Möjligen håller OMXSPI istället på med en sidledes triangel, och att marknaden då har skapat en formation som liknar en impuls, men i detaljerna inte är det.

Tills vidare väntar jag mig sidledes korrektiv handel; det ser inte ut som att indexet har avslutat den större formationen -IV-, även om dess botten i absoluta tal kanske har satts.

OMXSPI 3 MIN

I S&P500 tror jag allt mer på att våg <III> redan har avklarats, och att det vi ser nu faktiskt är våg <IV>. Marknaden har inte riktigt bekräftat det, men markeringarna {4} och <III>-{5} i 3-minuters kommer troligen att falsifieras inom kort. Det skulle innebära att den uppgångsfas jag väntar mig i så fall blir våg <V> uppåt, och att färre antal vågor kvarstår i den stigande trenden.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-06 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. Det svenska börsfiaskot har hämtat sig något under dagen, men kommer ändå att stänga neråt.

    Jag misstänker att den stigande undre blåa trendlinjen behöver friläggas (alltså tangeras eller underträffas) av OMXSPI, innan nästa uppgångsfas kan inledas.

  2. S&P500 har inte brutit genom 2468, vilket skulle signalera att en korrektion pågår, utan vände precis innan. Det innebär att våg < IV > sannolikt pågår fortfarande.

Lämna ett svar