2017-09-07 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God dag.

I 15-minuters ser man hur OMXSPI har återtestat trendkanalstaket för den tidigare rådande fallande trenden två gånger nu, och bägge gångerna har taket hållit. Enligt klassisk TA kan man därmed se den tidigare rådande fallande trenden som (ganska starkt bekräftat) bruten.

OMXSPI 15 MIN

I 3-minuters håller OMXSPI kanske på med en NEU-TR-formation över de senaste dagarna. Den är tentativt markerad med vågorna A-E, utgående från toppen vid 560. Om detta stämmer, så bör OMXSPI vara i slutskedet av våg D eller redan i våg E. Efter formationens slutförande, så bör OMXSPI då inleda en ny ganska stor impulsiv rörelse uppåt. Mitt mål på 573 på medellång sikt kvarstår därmed tills vidare.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 tror jag alltjämt befinner sig i våg {4}. Jag har svårt att avgöra vilken formationstyp våg {4} kan tänkas bli, men jag är tills vidare ganska säker på att ett utbrott mot 2500-2525 kommer när formationen väl är klar.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-07 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI handlas uppåt rejält på eftermiddagen, svårt just nu att säga om det är slutskedet av våg D, eller om både D och E redan är avklarade (som markeringarna står nu). Det bör visa sig senast imorgon.

    Närmaste motstånd ligger kring 557.75 och är ett trendlinjemotstånd. Om det kan plockas hem så är nästa motstånd kring 560, och därpå, om även den nivå kan återtas, så kan det bli en fortsättning mot 573-området som har varit mitt huvudscenario ett tag nu. Vi får se vad marknaden tycker – jag är dock fortsatt positivt inställd i det lite längre perspektivet, även om det är något oklart vad som händer på kortare sikt.

  2. S&P500 är fortsatt oklart och har dålig förutsägbarhet i 3-minuters. Jag tror att våg {4} alltjämt pågår. Har inga fler tillägg just nu…

Lämna ett svar