2017-09-08 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500

God dag.

Medan det socialistiska och därmed lata Sverige väl i princip har lagt ner verksamheten eftersom att det är fredag efter klockan 13:00, så handlas den fortsatt rättså hopplösa svenska börsen vidare. Då USD/SEK avrättas idag också, så är OMXSPI dämpat och något neråt, och det ser inte bättre ut än att våg E pågår, i sidled och neråt. Efter att våg E är slut, så borde (till och med) den svenska börsen kunna stiga i en ny förmodligen impulsiv formation, mot i första hand 573-området.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlas fortsatt korrektivt, i väntan på att stormen Irma ska ödelägga Florida, vilket påverkar förskingringsbolagens balansräkningar, något som marknaden just nu försöker prisa in, vilket dock är svårt, då stormen ännu inte har valt väg (som vi alla vet är kvinnor mycket ombytliga i humöret, och Irma är inget undantag) över Florida, och därmed är det osäkert vilken destruktion som stormen tänkte orsaka.

Irma har dock nedgraderats till i skrivande stund Category 4, och ser ut att göra landstigning i Florida som en Category 4 eller Category 3. Hur som helst, tills vidare är handeln alltså osäker och jag gissar på att en av de drivande krafterna just nu som sagt är påverkan på amerikanska försäkringsbolag och deras balansräkningar.

Strukturellt så tror jag alltjämt att S&P500 är i våg {4}, och den ser triangelliknande ut, men vi får se vad den faktiskt slutar som – 4:e-vågor brukar bli i-realtid-icke-uppenbara helveten. Efter eländet {4}, väntar jag mig som tidigare konstaterat våg {5} mot 2500-2525.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-08 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500

  1. OMXSPI handlas upp mot två trendlinjer i 3-minuters inför vår stängning. Kanske är våg E slut, och i så fall är OMXSPI nu kanske i inledningsskedet av en ny impulsiv våg. Det visar sig dock först på måndag.

  2. Den senaste modellen för Irma anger en träff på västra Florida, snarare än Miami-området – alltså gällande stormens så kallade ”eyewall” som är den mest brutala delen av spektaklet i termer av vindstyrka och destruktiva tryckgradienter. Stormen är just nu Cat-4, men om den inte gör partiell landkontakt med Cuba, så kan den kanske återfå styrka över öppet hav.

    S&P500 handlas alltjämt korrektivt i sidled och våg {4} pågår troligen fortfarande inför vår stängning.

Lämna ett svar