2017-09-11 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

God eftermiddag.

Orkanen Irma blev till slut mindre katastrofal än först väntat, och håller i skrivande stund på att lösas upp över land, även om kustområdena fortsatt har väldigt hårda vindar. Irmas vägval räddar de amerikanska förskingringsbolagen från alltför stora förluster, och detta tas som intäkt för att köra ett väntat ”relief rally” idag, då market makers redan från början av gårdagens förhandel ställde upp USA-terminerna, och därmed drog med sig resten av världens börser uppåt.

OMXSPI utvecklas som ett resultat av detta, starkt uppåt idag, och har åtminstone för ögonblicket kraftigt stärkt min tolkning av våg {b} som en NEU-TR-formation, och även hittills infriat en impulsiv utveckling uppåt. Men marknaden försöker alltid hitta på nya sätt att avrätta handlare, så vi får väl se om indexet orkar masa sig till 573-området, som jag har haft som mål ett tag nu.

Den nu pågående impulsen ser ut att vara av den normalaste typen, och den ser ut att vara i våg [IV] neråt. Mer uppsida bör finnas kvar innan formationen ens är klar med sin våg [3]. Dessutom kanske den blir dubbelextenderad, vilket är för tidigt att uttala sig om än så länge. Men det som är tämligen säkert är att våg [V] av [3] uppåt bör starta inom kort. Den kan nå 565, och kanske även 566, om de manodepressiva lustigkurrarna som kör Stockholmsbörsen än hit och än dit, får ett smärre lyckorus.

OMXSPI 3 MIN

S&P500 ser ut att ha avslutat våg {4} i fredags, och kommer då förmodligen att öppna uppåt i våg {5} av <III>. Just nu är det beräknade utbrottsmålet för S&P500 kring cirka 2533, men ett något konservativare mål är cirka 2517. Man bör alltså börja dra öronen åt sig någonstans efter 2500, bli ännu försiktigare vid 2517, och efter 2533, trycka ner risken rejält.

Men det finns en möjlighet att detta blir ett riktigt knarkarrally, när blankare får panik och vanligt folk i USA (som tog bort cirka $30 miljarder från aktier straxt innan förra toppen) i vild panik kastar sig in börsen igen (eftersom att allt ju blev bättre av att en storm valde en annan väg) och driver kurserna löjligt hårt här mot slutet av vad jag tror är våg <III>. Vi får se.

S&P500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-11 – Teknisk analys OMXSPI, S&P500.

  1. OMXSPI har skapat en klurig situation inför dagens stängning, där det kanske är så att våg [V] av [3] redan är avklarad, men där man också kan tänka sig att våg [IV] pågår fortfarande. Man kan även tänka sig att våg [4] pågår. Jättesvårt att säga inför stängningen, men förhoppningsvis besvarar marknaden dessa frågor under morgondagens handel.

  2. S&P 500 har gapat uppåt, och handlas just nu kring 2481. Kanske har våg {5} av uppåt påbörjats, och jag har svårt att få fram något scenario där denna formation toppar ut under cirka 2510. Den borde till och med kunna ta hem 2533.

    Men vad marknaden enligt mina teorier ”borde göra”, och vad som faktiskt händer är olika saker. Så man ska inte ta någonting för givet. Men tills vidare tror jag alltjämt på mitt tidigare postulerat 2500-2525 som målområde för våg {5}. Så får vi se vad marknadshelvetet tror om det.

Lämna ett svar