2017-09-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

Mäklarskojarna i Stockholm har åtminstone varit vänliga nog att infria 50%-nivån av nedgången, på 571.1 i OMXSPI, och har därmed placerat OMXSPI i mitt målområde kring 570-573. Någonting kan de alltså ibland göra rätt även i hufvudstaden.

Nu blir det dock allt svårare med OMXSPI, då 50%-nivån var viktig för flera möjliga Elliott Wave-strukturer, och förutsägbarheten har nu fallit. Ovanpå det så är jag skeptisk till min tekniska slutsats att våg [III] uppåt pågår, även om den i skrivande stund inte är falsifierad ännu.

OM mina betraktelser är korrekta, så kan våg [III] nå cirka 574.8, innan våg [IV] tar vid. Men – detta kräver att 569.90 förblir intakt. Om den nivån bryts så är min föreslagna vågräkning fel på ett eller flera sätt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 som öppnar i skrivande stund, hämtade igår igen hela den intra-dag-nedgång som uppstod då Federal Reserve utannonserade Quantitative Tightening, alltså avvecklingen av det mer eller mindre kriminella QE-tramset, som gynnade CEO’s, COO’s och CFO’s + styrelserna i stora amerikanska bolag, vars kapitalstrukturer räddades av likviditetsfloden som QE utgjorde, och som lät dem emittera obligationer som den QE-dopade marknaden kunde absorbera, medan bolagen återköpte sina aktier för lånade pengar, vilket ju då gav stora kursvinster åt aktieägarna, alltså däribland insiders på höga positioner i bolagen, plus styrelserna. Ett stort, fint inflationsmedierat rån av den amerikanske medborgaren och skattebetalaren, alltihop inbakat i en komplexitetsgrad som den vanliga människan inte riktigt genomskådar vid en hastig anblick.

Hursomhelst, QT-dippen köptes, och S&P 500 bör som sagt kunna streta vidare mot 2517 och 2533. Men det är inte långt till dessa mål i procent. Man bör vara försiktig.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-21 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI kan vara i slutskedet av våg [III] redan, och har *kanske* även gjort klart våg [IV] idag, men det är för tidigt att säga, och inte så sannolikt.

    Det bör finnas lite mer uppsida kvar i indexet i den här impulsen, men förutsägbarheten har fallit avsevärt på grund av antalet öppna vågstrukturer just nu, varvid man bör vara försiktig. Trenden är förvisso fortsatt uppåt inför vår stängning. Sett till dagsdiagrammet är OMXSPI inte riktigt överköpt ännu, men ganska nära en inledande sådan signal.

  2. S&P 500 håller på med bedrövliga korrektiva rörelser i sidled och något neråt sedan öppningen, vilket troligen beror på att större aktörer distribuerar aktier till svagare händer.

    Men med det sagt, så ser det fortfarande ut som att S&P 500 behöver gå mot 2517 och senare kanske även 2533 för att slutföra den här formationen. Så det bör alltså finnas lite uppsida kvar i den här formationen.

Lämna ett svar