2017-09-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

Börsklåparna i Stockholm har kanske färdigställt våg [IV] vid dagens lägstanivå (men jag är missnöjd med strukturen på våg [III] och en mindre revision kan bli aktuell, vilket då skjuter nedanstående slutsatser en aning framåt i tiden och en aning högre i pris), och därpå inlett våg [V] uppåt, som idag har plockat hem mitt 573-mål.

Det kan alltså vara så att OMXSPI är på väg att färdigställa våg [V] av [3], och inleda våg [4] neråt. Om så sker, så bör våg [4] hitta stöd kring 569-området på ett ungefär.

Förutsägbarheten i OMXSPI har fallit, som jag aviserade redan häromdagen, då antalet öppna och tills vidare rimliga alternativ gör det svårt att sia mer om riktningen. Marknaden rör sig alltid mellan olika grader av förutsägbarhet, och just nu är förutsägbarheten låg/dålig. Man bör därmed vara försiktigare.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ger ett fortsatt korrektivt intryck i 3-minutersdiagrammet. Indexet har som tidigare konstaterat troligen inte toppat ut ännu, men det bör inte vara så mycket kvar i våg {5}. Det är vid gårdagens stängning ju endast +1,3% cirka, till mitt 2533-mål. Och det finns ju även ett attraktivt mål kring 2517.

Man bör hålla utkik efter glada rubriker om att småsparare en masse har kastat sig in i USA-börsen igen… sentimentet är redan övervägande positivt.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 ser ut att sega sig neråt i en delvåg av våg [V], som kanske behöver hämta kraft ner mot 2480-2485-området. Men min bedömning är alltjämt att våg [V] inte är slut, och att lite mer uppsida kvarstår i den här formationen, efter en eventuell kortsiktig kraftsamling neråt.

Lämna ett svar