2017-09-29 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

OMXSPI fortsätter uppåt i vad jag tror är våg [5]. Marknaden bör kunna tokrycka förbi 598.415 under de närmaste dagarna, och därmed färdigställa kriterierna för den här formationen.

En passage av 598.415 färdigställer dock minimikriterierna för våg -V- och ökar risken massivt på alla tidshorisonter. Det börjar med andra ord se ut som att förutsättningar för ett mycket stort ras byggs upp, med startpunkt en bit högre upp.

OMXSPI 3 MIN

I S&P 500 är det omöjligt att avgöra om våg {III} eller {IV} pågår, bäggedera är möjligt, då bägge formationerna ska vara korrektiv röra. Det är däremot inte sannolikt att våg {V} redan har inletts, då våg {IV} ännu inte har producerat ett trovärdigt avslut. Risken är mycket hög nu, men, förmodligen toppar inte indexet ut förrän nästa vecka.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-09-29 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 ser ut att fortsätta med våg {III}, som inte verkar ha varit slut. Den fortsatta uppgången bör inte kunna vara våg {V}, då våg {IV} sannolikt inte kan vara slut redan. Så alltså, våg {III} uppåt pågår, och har nästan nått mitt 2517-delmål nu. Våg {IV} bör inledas inom kort.

  2. OMXSPI fortsätter stiga, och bör som sagt kunna nå 598.42+ i den här vändan. Risken är nu avsevärt förhöjd – men, jag väntar mig ändå att indexet förr eller senare orkar förbi 600-området, om än med en förmodligen ganska liten marginal.

Lämna ett svar