2017-10-02 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag.

Än så länge tar marknaden inte den katalanska omröstningen, med möjligen påföljande statsobligationskaos på allvar.

Stollarna på obligationsmarknaden har handlat ner Spaniens räntekurva till nivåer som är lägre än (bland annat) USA:s räntekurva, över hela linjen, vilket så klart är fullständigt omotiverat, då USA trots sina problem, naturligtvis är starkare och bättre än ett av Europas svagaste länder. Och om en unwind ska ske av dessa illa tagna spanska statsobligationer så lär det skapa förluster och möjliga kedjereaktioner.

Än så länge sitter dock stollarna kvar i spanska statsobligationer som allihop, även 10-åringen, har räntenivåer under 1,65% i skrivande stund. Faktum är att lustigkurrarna har handlat på sig så mycket spanska statspapper, så att de har minusränta upp till 3-åringen. Detta torde vara bland topp-10 sjukaste felvärderingar just nu som står att finna på börserna (exkluderat diverse kaosländers försök till aktiebörser, samt hopplösa förhoppningsbolag med P/E -4000 och liknande då…).

OMXSPI verkar vara i våg [IV] av [5], vilken bör bli en sidledes formation, alternativt dippa ner mot 584-585-spannet. Men totalt sett bör impulsen har mer att göra på ovansidan.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att vara i stort sett färdigt med våg {III}, och om marknaden behagar följa mina teorier, så ska indexet nu inom kort inleda våg {IV} neråt, som bör avslutas någonstans kring 2503-2508. Därefter bör en avslutande euforisk idioti ta vid, som lyfter S&P 500 över 2525.

CNN Money:s Fear & Greed Index noterades i fredags på 85, alltså Extreme Greed. Indexet går nästan aldrig över 85, innan någon slags korrektion sänker indexet och marknaden.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-02 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI handlas vidare uppåt, och jag tror att jag missbedömde en intern komponent i våg [ III ] – ( 5 ) som verkar pågå längre än jag först väntade mig, och kanske fortfarande pågår in över morgondagens handel.

    OMXSPI är nu extremt överköpt även i dagsdiagrammet, men vår svenska börs har en tendens till grova överdrifter åt alla håll, och just nu så plockar folk på sig aktier som galningar, trots ett mycket överköpt läge. Det kan hålla i sig lite mer.

    Men, inom kort bör ändå våg [IV] neråt inledas, och korrigera ner indexet en aning. Men våg [V] av [5] uppåt bör ändock följa, och uppgången är totalt sett förmodligen inte klar förrän 598.5 har brutits genom.

  2. S&P 500 klättrar vidare i våg { III } som i skrivande stund är betydligt större än jag väntat mig. Fear & Greed-indexet ligger nu på 90, vilket är ATH vad jag kan se, om det stänger så här. Det är även rejält överköpt i dagsdiagrammet, om än inte extremt där riktigt ännu.

Lämna ett svar