2017-10-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag.

Det ser ut som att våg (G) av [IV] pågår fortsatt, och ser ut att bli en triangel av något slag. Alltjämt väntar jag mig en sista uppgångsfas (våg [V] uppåt) inom kort – men risken är som tidigare påpekat fortsatt hög, och OMXSPI bör i bägge mina två för tillfället bästa kortsiktiga scenarion toppa ut ungefär här i krokarna.

Mycket mer är svårt att säga om OMXSPI just nu, vi får se om läget klarnar ytterligare innan stängningen.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser farligt ut. Den kil-liknande formationen är i bästa fall våg [4], vilket innebär att våg [5] inte har inletts, och i så fall 2575+, alltså bortåt +1%. Men det värsta alternativet är det som är markerat, i 3-minuters just nu, och det innebär att våg [5] blir en stigande kil, vilken bör gå mot 2560-området och inte mycket mer, innan indexet toppar ut.

Det finns några andra alternativ varianter på våg [4] och våg [5] som allihop bara påvisar en begränsad kvarstående uppsida innan en signifikant korrektion (troligen ner mot 2400, eller djupare…), inleds. Detta fortsätter alltså vara ett högrisk-läge tills vidare, även om det borde finnas åtminstone lite uppsida kvar.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-16 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI fortsätter i vad som ser ut att bli en triangel. Jag börjar mer och mer tro att den här uppgångsfasen avslutas med en sidledes triangel, och att det inte blir ett utbrott uppåt. I så fall är delar av min vågräkning i 3-minuters för de senaste dagarna lite fel på två ställen, något jag återkommer till imorgon.

  2. Risken i S&P 500 är mycket hög, efter att indexet *kanske* har gjort klart våg [5] sedan dagens handel inleddes.

    Men, fortfarande kvarstår möjligheten att våg [4] pågår, och då kvarstår troligen ett utbrott mot 2575. Inte så värst mycket uppsida kvar alltså, även i det positivaste kortsiktiga alternativet jag ser…

Lämna ett svar