2017-10-18 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

OMXSPI ser ut att ha inlett våg [V] uppåt, med förmiddagens annars fundamentalt helt omotiverade vansinnesrusning. Allt jämt kvarstår alternativen ”topp här” eller ”topp kring 600+”. Men rallyt idag gör att det börjar väga över åt 600+-alternativet. På kortare sikt då. Risken är dock fortsatt mycket hög.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 handlas vidare uppåt, svagt korrektivt, och det är fortsatt oklart var våg [4] tog slut, vilket innebär att det också är svårt att säga om våg [5] pågår, och i så fall som vilken typ av formation. Risken är fortsatt mycket hög, men ett avslutande vansinnesrally (i det större vansinnesrallyt då…) på några procent kan inte uteslutas, fortsatt.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-18 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. Den amerikanska börsbubblan S&P 500 signalerar att våg [4] förmodligen har tagit slut först under gårdagens handel, vilket placerar indexet i våg [5] uppåt. Antagligen blev våg [4] en liten Running Triangle, vilket innebär att börsbubblan förmodligen kommer att expandera vidare mot 2475-området inom kort. Men risken är fortsatt förhöjd på allt annat än kortare sikt, RT-formationer förekommer oftast innan signifikanta toppar eller bottnar.

  2. Den svenska börsbubblan OMXSPI är däremot något mer blygsam, men har förmodligen ändå trätt in i våg [V]. Indexet bör rycka vidare mot 598.5 inom kort, och kanske även passera 600+. Men risken är fortsatt hög, då det frånsett ett eventuellt sista mindre ryck, ser dåligt ut därpå.

Lämna ett svar