2017-10-19 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

Tydligen pågår korrektionen alltjämt i OMXSPI, och våg [V] har inte startat, vilket jag började luta åt igår. Risken är fortsatt hög, men nedgången sedan gårdagens handel ser korrektiv ut, vilket inte talar för att indexet har toppat ut ännu. Men, om OMXSPI tillverkar en avslutande NLT-formation här, så behöver indexet inte gå upp mot nya högstanivåer för att avsluta uppgångsfasen, utan toppen kan inträffa på en lägre nivå.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har i värsta fall gjort en stigande kil som våg [5], enligt markeringarna, vilket kanske bekräftas idag då terminerna ser usla ut inför starten på dagens handel. Men det kan även röra sig om våg [4] som kanske blir en Flat-formation, och då avslutas med en C-våg neråt från starten idag. Detta återstår att se. Risken är dock fortsatt väldigt hög, på grund av att marknaden oavsett kortsiktiga förehavanden, ändå är nära en signifikant topp, som tidigare konstaterat.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-19 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 har rasat utför vid öppningen, men rekylerar just nu uppåt, då massor av dippköpare kastar sig på köpknappen. Om 2558 kan återtas, så är sannolikheten stor för att den inledande dippen vid början av dagens handel bara var våg [c] av [4], och då bör S&P 500 ha våg [5] kvar uppåt att göra. Men tills vidare ser det dåligt ut på kortare sikt, och även om våg [5] kvarstår, så är sannolikheten låg för att den skulle bli en särskilt stor formation. Så det är som jag tidigare har sagt, hög risk på kortare sikt.

  2. Fortsatt mycket svårförutsägbart på kort sikt i OMXSPI. Som tidigare konstaterat, antingen avslutas uppgången med en NLT-formation här, och följs av en omedelbar nedgång, eller så ska börsen upp genom 600+ först, alltså plus några procent. Jag kan inte avgöra vilket av de två som gäller, fortsatt.

Lämna ett svar