2017-10-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

OMXSPI flyger rakt uppåt idag, efter att dipp-köpare i USA tryckte tillbaka indexen till nästan oförändrat igen, efter utförsäljningen. Okunniga Sverige hakar idag på denna vettlösa eufori, och därmed har börsen valt väg. Det ser nu mycket troligt ut att 598.5 passeras inom kort, och kanske även att 600+ noteras i OMXSPI, varvid indexet har fullföljt alla kriterier för en stigande kil, och kan rasa ihop i rask takt ner mot 2012-botten. En festlig resa – men först ska börsballongen alltså pumpas upp lite mer.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 färdigställde igår våg [4], som ser ut att ha blivit en Flat-formation. Våg [5] uppåt pågår nu, och den ser inte ut att vara färdig ännu, fler komponenter fattas.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-10-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI har klättrat hela dagen, men korrigeras lite inför stängningen. Min misstanke är att åtminstone 598.5 ska passeras inom kort, och att indexet förmodligen tar sig förbi 600+ med liten marginal, innan en stor och plötslig nedgång inleds.

  2. S&P 500 har nu färdigställt alla minimidistanskriterier för våg [5], men, strukturellt ser denna våg ofärdig ut, och man bör vänta sig lite mer uppsida för att få alla subvågor på plats. Risken är fortsatt väldigt hög.

Lämna ett svar