2017-11-08 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500, AstraZeneca.

God eftermiddag.

Först – AstraZeneca. Sedan aktien köprekommenderas här den 27:e juli då den stod kring 470 SEK, har aktien stigit cirka 20-22% som mest, exkluderat en interimsutdelning om cirka 2,2% som avskildes under tiden. En bra affär med rejält alfa mot OMXSPI, som har givit cirka +21% netto för min egen del. Jag har idag likviderat aktien kring 557 och avvaktar.

Next up – det svenska börsfiaskot OMXSPI, som idag fortsätter falla, till synes korrektivt. Detta talar för att Flat-formationen får en väldigt djup B-våg, vilket ofta föreskuggar kraftiga fortsättningar i den föregående formationens riktning – vilket i det här fallet innebär neråt. Man bör dock vänta sig en C-våg uppåt inom kort, som avslutar Flat-formationen, men den kan bli tämligen förkortad.

Läget i OMXSPI ser alltså farligt ut just nu.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser bara lite bättre ut än OMXSPI, då man ännu inte kan påstå att det finns klara vågorna 1-5 internt i våg <V>. Kanske även våg <V> är klar, men det är inte tydligt ännu. Oavsett så bör det vara väldigt lite/ingen uppsida kvar att tala om, innan en signifikant korrektion neråt tar vid. Risken är fortsatt väldigt hög.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-08 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500, AstraZeneca.

  1. S&P 500 har handlats i sidled hittills idag, och levererar ingenting avgörande inför vår stängning. Inga tillägg från tidigare kommentarer idag, således.

  2. Det ser fortsatt dåligt ut i OMXSPI, och i värsta fall gjordes Flat-formationens c-våg klar tidigare idag, vilket då öppnar upp för en stor rörelse neråt under morgondagens handel. Men det är tills vidare oklart hur det är med c-vågen, det kan också vara så att den inleddes först vid dagens bottennotering. Jag kan inte avgöra det just nu, men imorgon bör det visa sig hur det ligger till med detta.

    Risken är fortsatt hög, och det börjar se mer och mer ut som att den stora formationen våg -V- har avslutats vid den senaste toppen.

Lämna ett svar