2017-11-09 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag.

OMXSPI fortsätter neråt idag, drivet av den utpysande svenska bostadsbubblan (en utpysning som för tillfället verkar drabba framför allt de socialistiska landsförrädarna inom media och politik i DDR-Stockholm, som har trott att deras ”jobb” med att prångla ut socialistisk propaganda på minsta sätt är att jämföra med produktiva arbeten, och vilka därmed har bjudit över varandra för att få överbelåna sig), megaras intra-dag på den historiskt sett löjligt överköpta Tokyo-börsen inatt (Nikkei 225-analyssektionen på vår internationella sida, öppnas i nytt fönster), samt backande USA-terminer. Detta blev en tuff kombination av dåliga nyheter för mäklarligisterna i Stockholm, vilka har hittat till säljknapparna.

OMXSPI ser ut att ha tillverkat en impuls idag, från en möjlig Flat-formation som slutfördes i förmiddags. Förmodligen är den här impulsen nära sitt slut, och det bör bli en upprekyl inom kort. Då det är lite oklart för mig hur man ska se vissa detaljer i den här nedgångsfasen, så blir höjden på nästa uppåtrekyl mycket intressant, och avgörande.

Om 589.5 återtas i nästa uppåtrekyl, så har jag gjort ett fel med nuvarande markeringar. Och om 595.5 också kan återtas så är den här nedgångsfasen sannolikt bara en temporär sådan, och börsen ska då fortsatt uppåt i ett senare skede (inte nödvändigtvis direkt).

Men tills vidare så ser det fortsatt dåligt ut i OMXSPI på alla tidshorisonter. Se även OMXSPI-analyssektionen för mer information.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har i värsta fall avslutat våg <V> genom en liten ”failed 5th wave”, en förkortad 5:e-våg, vilket i så fall innebär att en signifikant nedgångsfas troligen lurar precis runt hörnet här. Vi får se hur det öppnar och vilka nivåer som förloras.

Som tidigare påpekat är risken fortsatt väldigt hög i S&P 500. Se även S&P 500-analyssektionen för mer information.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-09 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI ser ut att skapa en korrektion från dagslägsta, vilken kan fortgå under morgondagens handel. Som det ser ut nu är en fortsättning neråt att vänta inom de närmaste 0-2 handelsdagarna, efter att korrektionen har klarats av. Närmaste positiva nivån sänks något till 589.20. Jag väntar mig dock inte att nivån kommer att testas i den här vändan.

  2. S&P 500 har smällt genom 2578 som var en kortsiktig kritisk nivå, och därmed stärkt vågräkningen en aning. Däremot måste även nästa nivå nere vid 2563 ge vika för att ge starkare bekräftelser på att våg (eller våg om jag har räknat lite fel på kortare sikt…) är slut.

Lämna ett svar