2017-11-10 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

(Förutom detta excellenta inlägg, missa inte dagens uppdateringar av OMXSPI– och S&P 500-analyssektionerna.)

I OMXSPI ser det ut som att en större impuls neråt börjar ta form, och att dagens försök till upprekyl från dagslägsta bara är en liten korrektion, som kommer att följas av mer nersida, då i första hand mot 580 där nästa konfluens av stöd finns. Om 589.60 återtas, så har jag förmodligen minst ett fel i vågräkningen även på medellång sikt, och OMXSPI kan då komma att trenda mot 596-området, och den omedelbara faran har då avvärjts. Tills vidare ser det dock dåligt ut.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser märkligt ut i 3-minuters, och risken är stor att delar min kortsiktiga vågräkning falsifieras under dagens USA-handel. Men, om 2573.5 förloras igen, så kan jag fortfarande ha helt rätt även i 3-minuters, och S&P 500 bör då fortsätta neråt genom även 2563.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-10 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI ser ut att fortsätta neråt, i en impulsiv formation, som kan vara inne i sin våg 3. Dock är det fortfarande oklart hur man ska tolka vissa strukturer i 3-minuters, förhoppningsvis klarnar läget ytterligare på måndag. Tills vidare bör man vänta sig press ner mot i första hand 580 (som nu är närliggande).

  2. S&P 500 handlas neråt en bit från start idag. Det går att räkna nedgången från senaste toppen som en impulsiv formation, troligen då våg 1. I så fall pågår nu våg 2, troligen våg b av 2, vilken kan gå ner mot 2566, för att sedan följas av våg 2-c uppåt. Nästa vecka bör då våg 3 neråt äga rum.
    I värsta fall är hela våg 2 klar redan, men det ser osannolikt ut än så länge.

    Tills vidare är detta ett mycket riskfyllt läge i S&P 500. En kraftig nedgång kan lura precis runt hörnet – och risken för att jag har rätt scenario ökar avsevärt om 2573.5 och därefter 2563 passeras.

Lämna ett svar