2017-11-13 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

Det svenska börsfiaskot fortsätter neråt, drivet av fortsatt nedgång på den mycket övervärderade svenska bostadsmarknaden, samt fallande USA-terminer och backande megaöverköpta Nikkei 225.

Det ser ut som att en stor 3:e-våg neråt är under utveckling i OMXSPI, och bör närma sig mitten av sin mittersta komponent. 580 knäcktes utan problem, trots att två signifikanta stöd fanns där. Man bör vänta sig fortsatt nersida tills vidare, det verkar i värsta (och tämligen troligaste…) fall finnas mycket kvar att göra neråt i den här nedgångsfasen.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 ser ut att vara i våg b av 2, och om 2573.5 bryts inledningsvis idag så stärks den teorin avsevärt. Dock kan våg c av 2 ta vid efter en inledande öppningsnedgång, men överlag så ser det tekniska läget nu sämre ut även i S&P 500, och efter våg c av 2 uppåt, så bör våg 3 neråt följa.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-13 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. Den svenska börsen återhämtar sig markant inför vår stängning, drivet av amerikanskt gapstängningsrally, och ingenting annat. Det ser fortsatt dåligt ut i OMXSPI, men om 580.85 kan återtas, så är det nog en lite kortare impuls neråt som pågår än vad jag tror just nu.

    Under eftermiddagen har OMXSPI även slagit ut 576.25 som var en kritisk nivå för ett positivt scenario, men ändå inte så viktig i det stora hela.

    Det ser mer och mer ut som att även 50%-nivån vid 572.5 kommer att nås framöver.

  2. S&P 500 ser ut att vara i våg c av 2, efter att ha gjort en liten kortare b-våg än väntat. Våg c av 2 bör nå 2586.50, men inte nödvändigtvis något mer än så. Därpå bör våg 3 neråt inledas.

Lämna ett svar