2017-11-15 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag.

Beklagligtvis blev jag försenad tidigare idag av ett ärende, vilket gör att det bara blir en intra-dag-uppdatering inför dagens stängning idag.

OMXSPI ser ut att ha handlats neråt korrektivt under de senaste dagarna, och emedan jag är tveksam till hur man ska se hela nedgångsformationen fram till botten den 13:e november, så tror jag att en Flat-formation pågår sedan dess, och att OMXSPI på kort sikt kan ta sig mot 584-området.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 känner jag mig en aning säkrare på intra-dag, och jag tror att våg {e} av {4} närmar sig sitt slut, eller kanske redan har tagit slut. Denna teori stärks något om 2571 kan återtas. I så fall tror jag att våg {5} kanske har inletts, och att den kommer att bli ett ”Trump Tax Cut”-rally, i samband med införandet av skattelättnader i USA, vilket närmar sig.

Make no mistake – risken är väldigt hög, och detta rally i våg {5} bör vara det sista innan ett större ras. Jag ser det för tillfället som ett tillfälle att ta nya negativa positioner, snarare än försöka göra några snabba vinster.

Men på kort sikt tror jag alltså att det finns hyggliga möjligheter till ett sista rally, i våg {5}, kanske mot 2620-området.

S&P 500 3 MIN

Lämna ett svar