2017-11-17 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

Missa inte dagens uppdateringar av OMXSPI-analysen och S&P 500-analysen.

Mäklarskojarna i Stockholm har skapat en något irriterande situation i OMXSPI – indexet är kanske kvar i våg 4 (som då kanske blir en triangel), eller så har våg 5 neråt inletts. Om S&P 500 (se nedan) gör en i relativa termer djup våg {e} av {4}, så kan den betydligt svagare svenska börsen tryckas ner mot en ny botten, innan USA-börserna sedan gör våg {5} uppåt. Men för tillfället kan man alltså inte vara riktigt säker på vad som gäller för OMXSPI på kort sikt.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 är kanske kvar i våg {d}, men kan också ha påbörjat våg {e} neråt (svårt att säga, bägge två ska vara korrektiva strukturer, vilka är mindre förutsägbara). Våg {e} bör slutföra våg {4}, och leda till våg {5} uppåt. Våg {5} startar förmodligen först nästa handelsvecka. Risken är fortsatt väldigt hög i S&P 500, även om min teori om ett avslutande rally uppåt, stärktes avsevärt efter gårdagens handelssession.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-17 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 ser ut att vara på väg neråt i våg {e} av {4}, och bör kunna tappa mark ner mot 2570 över de närmaste 0-3 handelsdagarna. Därpå bör våg {5} uppåt ta vid.

  2. Fortsatt oklart vad OMXSPI pysslar med inför vår stängning, och jag ställer mig avvaktande inför nästa veckas handel. Med andra ord, inga tillägg nu inför vår stängning.

Lämna ett svar