2017-11-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God eftermiddag,

OMXSPI hämtar sig en aning från förmiddagens gap neråt, och det blev inga nya lägstanivåer för den här marknadsfasen under morgonens handel. Därmed kvarstår en oklar situation, där det är tveksamt om våg 4 är slut, och tveksamt om våg 5 kan vara slut. Våg 4 kan kanske bli en triangel. Oklart – och jag ställer mig avvaktande tills vidare.

OMXSPI 3 MIN

I S&P 500 är läget en aning klarare (tror jag subjektivt…), och det ser ut som att våg {e} pågår fortsatt. Våg {e} kan kanske ta ut nersida ner mot 2565-2570, även om den redan har infriat sina tvingande minimikriterier. Oavsett våg {e}:s slutliga djup, så tror jag alltså just nu på att våg {5} uppåt följer inom kort, mot och förbi 2600-området. Men som sagt, risken är väldigt hög i S&P 500 på annat än väldigt kort sikt, för om jag har rätt med att en triangel pågår, så bör den avsluta en stor impuls och utbrottet uppåt bör därmed följas av en ganska rejäl nedgång.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-20 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. S&P 500 har inte gjort någonting avgörande inför vår stängning idag, och indexet är gissningsvis kvar i våg {e} av {4}, vilken kan komma att söka sig ner mot 2565-2570-området.

  2. OMXSPI har inte rätat ut den kortsiktiga frågeställningen kring om vad för formation våg 4 är. Även osannolikt att våg 5 skulle kunna vara slut redan.

Lämna ett svar