2017-11-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI har två intressanta nivåer i 3-minuters, som bägge två är säljsignaler. Den minst viktiga, 580-nivån, vilar OMXSPI just nu i skrivande stund. En passage av denna nivå är ett dåligt tecken, men det allvarligaste negativa tecknet för det positiva scenariot är om även 578.10 förloras.

Som läget ser ut nu kan våg c av 2/B absolut vara slut, och indexet då vara i våg 3 neråt. Men innan starkare strukturella bekräftelser erhålls, så bör man lämna öppet för att någonting i upprekylsväg alltjämt kanske pågår. Personligen tror jag på fortsatt nersida, men vi får se vad marknaden väljer att gå på.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 har kanske gjort klart hela våg {5}, men den ser lite kort ut i så fall. Det är ändock en möjlighet, men då måste indexet förlora 2586.5 och särskilt 2574, för att avsevärt stärka sannolikheten för detta scenario. Min bedömning är tills vidare att lite uppsida kan kvarstå i våg {5} men att den ändock är mycket nära att avslutas.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-22 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI faller genom 580-stödet mot slutet av dagens handel, och ser risigt ut. Men, än så länge är 578.10-området intakt, en passage där behövs för att stärka vågräkningen ännu mer.

    Men som sagt, det ser dåligt ut och jag lutar åt att våg 3/C neråt pågår, och att OMXSPI då ska hyfsat rejält neråt härifrån, åtminstone mot 560 på kortare sikt.

Lämna ett svar