2017-11-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

OMXSPI har under gårdagens sista minuter tappat även 578-området, och därmed byggs det upp en allt mer negativ bild av vart indexet ska på medellång sikt.

Däremot har jag ändrat uppfattning en aning på kort sikt, och jag tror att våg [2]/[B] (notera ny gradangivelse) alltjämt pågår, och att OMXSPI just nu är i våg [b]-(C) neråt, vilken kan ta ut mer nersida. Om 575.60 förloras så fortsätter OMXSPI neråt i våg [b] ytterligare. Men efter våg [b] bör en åtminstone liten våg [c] av [2]/[B] uppåt ta vid, och avsluta våg [2]/[B]. Därefter ska OMXSPI förmodligen en bra bit neråt, mot åtminstone 560-området. För en mer heltäckande analys, se OMXSPI-analyssektionen.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 är stängt idag, men producerade under gårdagens handel ett sidledes mönster som inte entydigt indikerar att våg {5} är slut. Sannolikt är den inte det, men hur mycket som finns kvar återstår att se. Den viktigaste kritiska nivån återfinns nere vid 2574.

S&P 500 3 MIN

En tanke kring ”2017-11-23 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI verkar ha format någon slags triangel intra-dag idag, och det talar för att våg [b] alltjämt pågår, men går även att passa in i ett alternativ som talar för att [b] avslutas idag, och att vi får se våg [c] uppåt imorgon, då USA har en halvdagshandel.

    Förutsägbarheten är därmed inte så värst hög just nu, sett till vart man kan tänka sig att börseländet viker av inledningsvis under morgondagens handel.

Lämna ett svar