2017-11-24 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

God dag,

Det svenska börsindexet OMXSPI stiger en aning efter morgondippen som troligen slutförde våg [b]-(C). Mäklarna har tagit fasta på stigande USA-terminer och tyska IFO-siffror som pekar på +4% tysk BNP, vilket dock mestadels har skickat upp DAX 30. Om man kredit-och-befolkningsökningsjusterar de tyska BNP-estimaten får man kvar cirka +2% BNP, som sannolikt försvinner nästa år då centralbankernas balansräkningar börjar nettokrympa, och/eller ryker ännu tidigare när Kinas kreditdrivna bubbelekonomi kollapsar.

Hursomhelst, OMXSPI verkar vara i våg [c] av [2]/[B] uppåt, vars maxhöjd är svår att fastställa, då det finns många alternativ för den.

Missa inte dagens OMXSPI-analys på flera tidshorisonter, uppdaterad inom den närmaste halvtimmen efter detta inlägg.

OMXSPI 3 MIN

S&P 500 förefaller, baserat på USA-terminerna, att vara kvar i våg {5} uppåt. Jag har inga tillägg just nu. Missa inte S&P 500-analysen, uppdaterad inom kort.

S&P 500 3 MIN

2 tankar kring ”2017-11-24 – Teknisk analys OMXSPI, S&P 500.

  1. OMXSPI ser risigt ut, och har inte alls hängt på den tyska uppåtrekylen idag, som även den har pyst ut till cirka hälften. Om 576 förloras igen ser det ännu sämre ut i OMXSPI, men tills vidare kanske våg [2]/[B]-[c] ändock pågår.

    Det är oklart hur nästa veckas handel inleds, men överlag har denna veckan resulterat i indikationer på fortsatt nersida, efter våg [2]/[B].

Lämna ett svar